Tohmajärvellä toimivan Nordic Koivu Oy:n yhteistyökanavat laajenevat niin koivunmahlan keräilyn kuin valmiin tuotteen markkinoinnin osalta.

Nordic Koivu Oy ja Tornator Oyj yhteistyöhön

11.03. 07:43

Tohmajärvellä toimiva Nordic Koivu Oy ja Tornator Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen koivunmahlan keräyksessä.

Lisäksi Nordic Koivu Oy aloittaa tänä keväänä yhteistyön usean kansainvälisen juomateollisuustoimijan kanssa.

TOHMAJÄRVI

Kari Sarkkinen

Nordic Koivun ja Tornatorin yhteistyö avaa molemmille yhtiöille mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintaansa.

– Yhteistyö koivunmahlan keräyksessä johtavan kestävään metsätalouteen erikoistuneen yhtiön kanssa osaltaan varmistaa koivikoiden ja koivunmahlan riittävyyden tulevaisuudessa ja myötävaikuttaa Nordic Koivun koivunmahlan tuotannon voimakkaaseen kasvattamiseen kansainväliseen kysyntään vastaamiseksi, kertoo Nordic Koivun myyntijohtaja Susanna Maaranen.

Käytännössä tämä tarkoittaa Susanna Maarasen mukaan sitä, että tänä keväänä Tornator ottaa käyttöön Tohmajärven alueella sijaitsevaa koivikkoaan, jossa keräysyhteistyö aloitetaan. Tornator omistaa koivikoita tällä alueella mutta tulevaisuudessa on mahdollista, että keräystä tehdään myös tämän alueen ulkopuolisissa koivikoissa tarpeen mukaan.

– Keräys tapahtuu meidän teknologiallamme ja tietotaidollamme mutta vaadittavat investoinnit sekä varsinaisen keräystyön suorittaminen ovat Tornatorin vastuulla. Käsittääkseni Tornator pyrkii hyödyntämään alueella toimivia sopimusmetsureitaan.

Nordic Koivu Oy on tehnyt 20 vuoden toimintansa aikana järjestelmällistä pioneerityötä koivunmahlan kansainvälisen tunnettuuden luomiseksi ensin ainutlaatuisella kuluttajasektorille suunnatulla pullotetulla koivunmahlallaan ja sittemmin myös toimittamalla koivunmahlaa kosmetiikkateollisuuteen sekä kotimaiseen juomateollisuuteen.

Suuret juomayhtiöt kiinnostuneita

Yrityksen pitkäjänteisten kansainvälisten markkinointiponnistelujen sekä maailmalla voimakkaassa kasvussa olevan ”puuvesitrendin” ansiosta on kansainvälisten suurten juomayhtiöiden kiinnostus koivunmahlaan nyt merkittävästi lisääntynyt.

– Nordic Koivu Oy aloittaakin tänä keväänä yhteistyön usean kansainvälisen juomateollisuustoimijan kanssa. Tätä tarkoitusta varten yritys ottaa käyttöön uuden aseptisen suurastiapakkauslaitteiston.

– Tuotantomäärät moninkertaistuvat tulevaisuudessa, ja jo tänä keväänä tuotantomäärä kasvaa huomattavasti viime keväästä. Kun mahlamäärät kasvavat ja tuotanto kasvaa, myös työvoiman tarve kasvaa, Susanna Maaranen kertoo.

Laajenevaa luonnontuoteteollisuutta

Tornatorin tavoitteena on luoda kestävää hyvinvointia metsistämme ja entisestään monipuolistaa niiden hyödyntämistä.

– Laaja kaksoissertifioitu metsäomaisuutemme tarjoaa hyvän pohjan luonnontuoteteollisuuden ja Suomen biotalouden laajentamiselle. Yhteistyö innovatiivisen ja voimakkaaseen kasvuun tähtäävän Nordic Koivun kanssa avaa meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, toteaa Tornatorin toimitusjohtaja Sixten Sunabacka.

Nordic Koivu Oy on maailman johtava koivunmahlan tuottaja. Yrittäjät Arto ja Susanna Maaranen ovat kehittäneet maailman mittakaavassa ainutlaatuisen koivunmahlan keräys- ja tuotantojärjestelmän, joka mahdollistaa teollisen mittakaavan tuotannon ja optimaalisen mahlan laadun.

Vuodesta 2006 lähtien yrityksen toiminnan kehittämiseen osallistuneet kokeneet bisnesenkelit ovat auttaneet toiminnan tason nostamisessa ammattimaiseksi ja tehokkaaksi liiketoiminnaksi. Nordic Koivun tuotannosta yli 97 prosenttia menee vientiin.

Tornator Oyj on johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Euroopassa. Tornatorin pääliiketoiminta on puuntuottaminen ja -myynti. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 113 miljoona euroa ja taseen koko noin 1,2 miljardia euroa.

Konsernissa on töissä yli 200 henkilöä, joiden lisäksi yhtiön metsät työllistävät urakoitsijoita ja sopimusyrittäjiä sekä heidän työntekijöitään noin 700 henkilötyövuoden verran. Yhtiö omistaa noin 650 000 hehtaaria metsiä Suomessa, Virossa ja Romaniassa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›