Koti-Karjala

Kit-Sell Oy:n liiketoiminnalle löytyi jatkaja

02.05. 13:18

Kiteelle keväällä 2016 perustettu BioCone Oy jatkaa Kit-Sell Oy:n liiketoimintaa. BioCone Oy ja Kit-Sell Oy:n konkurssipesä ovat sopineet kaiken konkurssipesälle kuuluneen omaisuuden kaupasta. Kaupan kohteena on sekä Tolosenmäessä sijaitseva kiinteistö että Kit-Selliin kone- ja laitekanta sekä immateriaalioikeudet, jotka kaupalla siirtyvät BioCone Oy:lle.

– Konkurssihallinto on tyytyväinen neuvotteluiden lopputulokseen, ja ennen kaikkea myönteistä on se, että ostajaksi löytyi taho, joka jatkaa konepajan suunnittelu-, myynti- ja tuotantotoimintoja Kiteellä, toteaa Kit-Sell Oy:n konkurssipesän pesänhoitaja, asianajaja Mikko Ranta.

BioCone Oy:n taustalla on ryhmä yrityksiä, jotka toimivat ympäristötekniikan, bioenergian ja vedenkäsittelyn alueilla.

– Kit-Sell Oy:n perintönä siirtyvän vahvan mekaanisen puunjalostuksen osaamisen rinnalle konepajan toimintaa laajennetaan käsittämään kone- ja laitevalmistusta näille uusille biotalouden tukijaloille, kertoo BioCone Oy:n toimitusjohtaja ja osaomistaja Mika Kärnä.

– Näin saamme raskaan konepajan koko kapasiteetin paremmin hyötykäyttöön ja useamman tukijalan kautta myös toimintaan liittyviä suhdannevaihteluita hallintaan.

Ensimmäisistä projektitoimituksista ja kaupoista uuden yrityksen puitteissa on jo sovittu. Toiminta käynnistyy välittömästi henkilöstön rekrytoinnilla ja tuotannon ylösajolla.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›