Koti-Karjala

Kiteen tulos elokuussa kuusi miljoonaa euroa

10.10. 15:52

Kiteen kaupungin II osavuosiraportti on valmistunut. Raportti on kaupunginhallituksen käsittelyssä tänään. Valtuusto käsittelee sen 24. lokakuuta kokouksessaan.

KITEE

Tuomo Flinkman

Kaupungin talous on toteutunut 8 ensimmäisen kuukauden aikana arvioitua parempana.

– Tämä johtuu toimintakatteen ja verotulojen talousarviota paremmasta toteutumisesta. Verotulot ovat kuitenkin pienentyneet edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 2,5 % ( 615 000 euroa). Verotulojen pienentymisestä osa johtuu tuloveroprosentin alentamisesta 0,5 %-yksiköllä täksi vuodeksi, kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen tiedottaa.

Toimintakate eli nettomenot ovat toteutuneet 63,9 % ja ovat 0,5 miljoonaa euroa eli 1,2 % pienemmät kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana.

– Toimintatuotot ovat toteutuneet suurempina kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana. Kasvua oli 10,5 prosenttia. Tämä johtuu mm. perusturvan asiakasmaksujen korotuksista tälle vuodelle ja edellistä vuotta suuremmista puun myyntituloista. Toimintakuluissa toteutusprosentti oli 64,3, mikä vastaa rahassa O,2 miljoonaa euroa eli 0,5 % edellistä vuotta suurempina.

– Perusturvan keväällä arvioitu määräahojen ylitysuhka on pienentynyt merkittävästi perusturvan toteuttamien tehokkaiden toimenpiteiden ja hyvän seurannan ansiosta. Perusturvaan esitetään 265 000 euron suuruista nettomäärärahalisäystä. Määrärahalisäys on otettu huomioon Siun Soten kehysvalmistelussa.

– Muiden lautakuntien toimintakate on toteutunut budjettiin nähden pienempänä. Voidaan todeta, että kaikki toimialat ovat noudattaneet sekä voimassaolevaa talouden tasapainottamissuunnitelmaa ja toimenpideohjelmaa 2014 – 2018 että kuluvan vuoden talousarviota hyvin, Auvinen kertoo.

Nettoinvestoinnit1,6 miljoonaa

Tilikauden tulos elokuun lopussa oli 6 miljoonaa euroa.

– Tämän hetkisen arvion mukaan koko vuoden tulos toteutuu alkuperäistä talousarviota paremmin. Talousarviossa tulokseksi on arvioitu 1,95 miljoonaa euroa, joten toteutusprosentti on 312 ja viime vuoteen verrattuna plussaa on tullut 2,4 prosenttia.

Kaupungin nettoinvestointien toteutuma elokuun lopussa oli 1,6 miljoonaa euroa.

– Investointeja toteutuu loppuvuodesta vielä, mutta nettoinvestoinnit jäävät kokonaisuudessaan arvioitua 5,4 miljoonaa euroa jonkin verran pienemmiksi. Merkittävimmät investointikohteet tänä vuonna ovat Kiteen taajaman Arppen yhtenäiskoulun rakentamisen loppuunsaattaminen ja Kesälahden pitäjän taajamassa sijaitsevan Aurinkotalon peruskorjaus terveysasemaksi.

– Pitkäaikaisen lainan määrä on vähentynyt 1,2 miljoonalla eurolla, Auvinen ilmoittaa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›