Hopeasomman loppukilpailujen järjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Kaiken pitää olla kunnossa, kun kilpailut ensi lauantaina aamuyhdeksältä alkavat. Kuvamme on näpätty maanantai-iltana, jolloin Vesa Hakulinen ja kumppanit olivat vauhtimäen latujen jäädytyspuuhissa.

Tie huipulle käy Hopeasomman loppukilpailujen kautta

08.03. 07:38

KITEE

Jouko Väistö

Mitä yhteistä on Ville Larinnolla, Ilkka Herolalla, Leevi Mutrulla ja Eero Hirvosella? Tyhmältä vaikuttava kysymys. He kaikkihan ovat tuttuja nimiä Lahden MM-kisoista.

IHAN KAIKKIEN muistissa ei kuitenkaan taida olla se, että yhteistä heille ovat myös Hutsissa pidetyt Hopeasompakilpailut. He kaikki ovat ottaneet vauhtia urheilu-uralleen Hutsin hyppyreistä.

Samaan listaan voisi toki lisätä monta muutakin urheilijaa, esimerkiksi Toni Niemisen ja Anssi Koivurannan. Heidänkin nimensä löytyy Kiteellä järjestettyjen HS-kisojen tulosluetteloista, ja vieläpä kärkisijoilta.

Tulevana viikonloppuna Hutsissa nähdään tulevien vuosien edustusurheilijoita, kun Kiteen Urheilijoiden mäkijaosto järjestää jo neljännet Hopeasomman loppukilpailut mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

Tämänkertaisiin kisoihin on tulossa hieman yli 60 nuorta kilpailijaa. Heistä 2/3 osallistuu kumpaankin lajiin.

Mäkijaoston kippari Olli Reponen on hieman huolissaan kilpailijoiden vähyydestä.

– Toivottavasti kyse on väliaikaisesta notkahduksesta. Lahden MM-kisoissa nähtiin jo viitteitä niin yhdistetyn kuin mäkihypynkin uudesta noususta.

– Voisi kuvitella, että positiivinen pöhinä alkaa vähitellen näkyä myös hopeasompaikäisten kisoissa.

KOTIKISAAN lähdetään kovin odotuksin. Kiteen Urheilijoiden edustajilta voi alkukauden kilpailujen perusteella odottaa kotikisoissa hyvää menestystä.

Perttu Reponen on hallinnut 15-vuotiaiden yhdistettyä ja hyppykin on kulkenut mallikkaasti; meriittilistalla on Lidl cupin mäkikisoista yksi kakkos- ja kaksi kolmossijaa.

Yhdistetyssä kovimman vastuksen Pertulle tullee tarjoamaan Ounasvaaran Hiihtoseuran Timi Heiskanen.

Erikoismäessä 15-vuotiaiden sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja ovat Lahden Hiihtoseuran Kasperi Valto, Siilinjärven Ponnistuksen Tomas Kuisma ja Tampereen Pyrinnön Matti Kolari.

13-vuotiaiden yhdistetyssä Arsi Tietäväinen on kulkenut Pertun tavoin voitosta ja voittoon. Hiihtokuntonsa Arsi näytti tänä talvena myös Lempäälässä pidetyissä maastohiihtokisoissa, missä hän nappasi hopeisen HS-mitalin.

Mäkihypyssä 13-vuotiaiden valtiaaksi on noussut Lahden Hiihtoseuran Tuomas Kinnunen. Hän ei ole pituudella pilattu, mutta hyppytaitoa tällä nuorella miehellä on sitäkin enemmän.

13-vuotiaiden kilpailussa on mukana myös Arsin veli Erno Tietäväinen. Hän on tämän talven kisoissa ollut niin mäessä kuin yhdistetyssäkin pistesijoilla ja pääsee Olli Reposen sanoja lainaten lähtemään tulevan viikonlopun kilpailuihin sarjan mustana hevosena.

Hopeasomman loppukilpailut käynnistyvät lauantaina aamuyhdeksältä yhdistetyn kilpailulla ja erikoismäki on ohjelmassa sunnuntaina. Ensimmäisenä mäkeen pääsevät kumpanakin päivänä 15-vuotiaat, seuraavaksi 13-vuotiaat ja viimeisinä, muttei vähäisimpinä 11-vuotiaat.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›