Paikallinen nuoriso on löytänyt nuorisoseuran tarjonnan. Maanantaisin Rasihovissa pelataan erilaisia sisäpelejä. Kuva: Tommi Sallinen.

Rasihovin korjauksiin 7 000 euron avustus

31.03. 07:47

RÄÄKKYLÄ

Kaarina Kainulainen

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Rasivaaran Nuorisoseuralle Rasihovin maalämpöhankkeeseen 7 000 euron avustuksen. Raha tulee tarpeeseen. Talo on ahkerassa käytössä.

– Joudumme tässä vaiheessa tarkastelemaan tilannetta kokonaisuutena, sillä rahaa maalämpöjärjestelmään tarvitaan kaikkiaan noin 20 000 euroa, kertoo seuran sihteeri Tommi Sallinen.

NYKYINEN haloilla toimiva lämmitysjärjestelmä jää ajanoloon varajärjestelmäksi. Uusi varaaja ja kattila hankittiin jo viime syksynä, paikalleen ne asennetaan tulevana kesänä. Entinen kattila on käyttöikänsä lopussa.

– Varajärjestelmä on joka tapauksessa oltava, sillä Rasihovi on määritelty mahdollisen kriisitilanteen keskukseksi, mm. majoitustilaksi.

Seura tarvitsee joka tapauksessa lisärahaa.

– Toivottavasti tulevina vuosina lisää Kotiseutuliitolta, esittää sihteeri.

– Talo on todella ahkerassa käytössä. Esimerkiksi lasten peli-illoissa maanantaisin käy pitkälti toistakymmentä pelaajaa. Muutenkin seuran toiminta on virinnyt viime vuosina. Laskiaistapahtumassa Sapilasmäellä oli yli neljäkymmentä ulkoilijaa. Olemme myös aktiivisesti mukana järjestämässä tapahtumia yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa - parhaana esimerkkinä tietenkin jo kolme kertaa järjestetyt lanit.

NUORISOSEURALLA on meneillään myös Jetinan rahoittama Leader-hanke, jossa kunnostetaan Rasihovin katto sekä tehdään pieniä kunnostuksia sisätiloissa. Räystäskourut ja syöksytorvet on asennettu jo syksyllä.

Seurojentalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia kaikkiaan 1,7 miljoonaa euroa. Näin on tarkoitus säilyttää arvokasta rakennusperintöä ja mahdollistaa talojen käytettävyyttä. Tänä vuonna avustusta saa 168 yhdistystä. Pohjois-Karjalaan rahaa tulee yhteensä 36 000 euroa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›