Ainutlaatuinen tapahtuma aikuisille naisille

03.05. 08:11

RÄÄKKYLÄ

Riitta Makkonen

– Herkullisen näköisiä vaatteita, kuvaili Sisko Pippuri muotinäytöksen antia.

Hän oli houkutellut miniänsä Mari Pippurin Niemisen Urheilutalolle Aikuisten naisten tyttöjen iltaan.

– Farkkutakit näyttivät hyvältä, Mari Pippuri arvioi.

– Ainutlaatuinen tapahtuma, Sisko Pippuri kiitteli.

Tapahtuman oli järjestänyt Katri Laakkonen yhdessä Sintsin Marttojen kanssa. Martat olivat leiponeet pöydän täyteen herkkuja. Kakkubaarissa oli sortteja enemmänkin kuin seitsemän.

Helena Örmark esitteli Marttojen Pohjois-Karjalan piirin toimintaa. Yhtenä uutuutena on Maistuvat kyläjuhlat 26. elokuuta Suomen Luonnon päivänä. Tapahtumia pohjoiskarjalaisilla kylillä järjestetään yhdessä Maaseudun sivistysliiton Pohjois-Karjalan aluejärjestön kanssa.

– Kyläjuhlissa voidaan yhdessä tuunata karjalaisia perinneruokia ja leivonnaisia, Helena vinkkasi.

TILAISUUDESSA OLI muotinäytös, jonka vaatteet olivat Kekäleestä ja mannekiineina upeat aikuiset naiset Katri Laakkonen, Tiina Tolvanen, Hilkka Peuhkurinen ja Eija Nyyssönen. Tulevan kesän muotia ovat kukkakuosit, metallinen hohto, väreinä, valkoinen, harmaa, musta ja tehostevärinä sininen. Muotinäytöksen juonsi Tellervo Hurskainen.

Muotinäytöksen ja kahvilaherkuttelun lomassa saattoi tutustua yrittäjien tuotteisiin. K18-osasto eli Hot Lips –kaupan tuotteet herättivät kiinnostusta ja naurunhelähdyksiä. Tarjolla oli kuukuppeja, liukuvoidetta, seksikkäitä yöasuja, hieromasauvoja ja Lelo-kuulat.

– Kuulilla voi vahvistaa lantionpohjan lihaksia. Puoli tuntia päivässä riittää. Ensin aloitetaan kevyemmällä kuulalla ja sitten voi vaihtaa painavampaan tai harjoitella kahdella kuulalla, Marina Paganus esitteli kuulia.

Kuulaharjoittelu on paikallaan niin aikuisille kuin nuoremmillekin naisille, sitten voi huoletta nauraa ihan mahanpohjasta saakka ilman pelkoa ”vesivahingosta”.

TARJOLLA OLI MYÖS koruja, joista on iloa yhtä lailla mummeille ja pienille mummon mussukoille. Joensuulainen Pirjo Achrén huomasi, että lapsenlapsi imeskeli sylissä ollessaan mielellään mummin kaulakoruja.

– Googletin löytyisikö sellaisia koruja, joita lapsi voi huoletta imeskellä. Sieltä löytyi silikonikorut. Olen eläkkeellä nivelrikon vuoksi ja kaikki kevyt näpertely on parasta hoitoa nivelille. Ryhdyin tekemään erilaisia koruja.

Silikonihelmet ovat elintarvikekäyttöön tarkoitettuja täysin turvallisia, sillä nauha on sellaista materiaalia, ettei sitä saa pureskelemalla poikki.

Marjo Räsäsen saippuoiden nimet kuten Mustikkamaito, Merten tyrskyt, Ihastus ja Onni houkuttelevat pesulle. Saippuoissa on luonnon öljyjä ja suolaa.

– Sydänsaippuoita on mennyt paljon lahjaksi, Marjo Räsänen kertoo.

– Tee Rakkaus-niminen saippua, Pirkko Holopainen vinkkasi lahjaidean kesähäihin.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›