”Ihmisten halu sivistää, kehittää, harrastaa ja oppia uutta on säilynyt”

10.05. 07:43

TOHMAJÄRVI

Kari Sarkkinen

Pienet prinsessat ja siitä ikäjärjestyksessä aikuisiin lavatanssikurssilaisiin saakka esittivät tanssitaitojaan viisikymppisiään juhlivan Tohmajärven kansalaisopiston Näytönpaikka-tapahtumassa vapun alla.

Mukana oli niin kansalaisopiston kuin musiikkiopiston, liikuntatoimen ja piakkoin 20-vuotisjuhliaan pitävän Tompan tanssiryhmiä. Lavalla nähtiin joogaa, johon yleisökin pääsi ottamaan tuntumaa ja musiikillista antia tarjosi Kesäsoittajat.

– Moni asia on muuttunut vapaan sivistystyön kentällä vuosien varrella, mutta ihmisten halu sivistää, kehittää, harrastaa ja oppia uutta on säilynyt. Yhdessä tekeminen, oleminen ja liikkuminen ovat voimaannuttavia asioita, jotka tuovat sisältöä ja hyvinvointia elämään. Vaikka kokeilemme aina uusia tuulahduksia, niin on hienoa, että monet ryhmämme ovat jatkuneet vuodesta toiseen niin suosittuina, Tohmajärven kansalaisopiston rehtori sekä kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Liisa Mäenpää puhui.

– Opistomme säilymiseen elinvoimaisena tarvitaan työtä ja sitä ovat tehneet meidän opettajamme, usein oman työnsä rinnalla käyttäen siihen vapaa-aikansa ja iltansa. Palkitsevaa on kuulla oppilaiden kehut ja kiitokset opettajista. Viimeksi tänään sain sähköpostia siitä, Mäenpää kertoi.

JUHLAVUODEN kunniaksi kansalaisopisto jakaa ansiomerkkejä 15 opettajalle. Merkkejä saavat:

Reilut 30 vuotta erilaisia liikuntaryhmiä opettanut Eliisa Reijonen, lähes 30 vuotta miesten liikuntaryhmiä vetänyt Jukka Pennanen, reilut 20 vuotta erilaisia metallitöitä opettanut Jouko Pippuri ja reilut 20 vuotta posliini- ja keramiikkatöitä ohjannut Leila Hurmalainen.

Merkkejä saavat 15 vuotta erilaisia liikuntaryhmiä vetäneet Seija Lappalainen, Arja Pirhonen ja Niina Immonen, erilaisia kädentaitojen ryhmiä vetänyt Hannele Holopainen ja näytelmäryhmiä vetänyt Veijo Tikka.

Kymmenvuotisesta urasta palkitaan erilaisia ruokaan liittyviä kursseja vetänyt Heljä Leinonen, huovutuskursseja vetänyt Karoliina Arvilommi, huonekalujen kunnostuskursseja vetänyt Riitta Haakana, pajukursseja vetänyt Raili Näätänen, erilaisia kädentaitojen kursseja vetänyt Minna Susi-Ilvonen ja atk-kursseja vetänyt Arja Saukkonen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›