Arja Pirhonen suosittelee kokeilemaan sähköavusteisella polkupyörällä ajoa.

Liikuntavälineiden lainauksella lisää liikettä kuntalaisiin

05.07. 06:58

TOHMAJÄRVI

Roosa Sallinen

Tohmajärven kunnan liikuntatoimi tarjoaa asukkaille ja kesälomalaisille loistavan tilaisuuden tutustua kuntaan polkupyörien avulla sekä kokeilla uusia liikuntalajeja. Kunnan tavoitteena on olla edelläkävijä liikuttamisessa.

AIKAISEMMIN Tohmajärven kirjastosta pystyi jo lainaamaan frisbeen tai kävelysauvat. Nyt Nymanin kahviosta voi vuokrata näiden lisäksi paljon muutakin. Sopivasti aivan Tohmajärven urheilualueen vierestä voi käydä lainaamassa itselleen kolmeksi tunniksi jalka-, lento- tai koripallon, tennis- ja sählymailoja palloineen, kävelysauvoja tai frisbeen. Päiväksi voi lainata jopa polkupyörän, jonka saa parinkymmenen euron panttia vastaan lainaksi pidemmäksikin aikaa. Nyt on siis helppo lähteä testaamaan, onko esimerkiksi tennis se oma laji, ennen kuin menee ostamaan itselleen omat varusteet.

– Halutaan tällä varmistaa, ettei kellään harrastaminen ole kiinni siitä, ettei ole välineitä, Tohmajärven liikuntatoimen liikunnanohjaaja Arja Pirhonen kertoo.

Pirhonen kiittelee liikuntavarusteiden lainauksen organisoinnista kunnan kesätyöntekijöitä, joista on ollut paljon apua siihen, että välineisiin ja niiden lainaamiseen on saatu asianmukaiset ohjeistukset.

POLKUPYÖRIÄ Nymanin kahviossa on lainattavissa kolme, maastopyörä sekä kaksi sähköavusteista pyörää. Sähköavusteisella pyörällä pääsee isommatkin mäet ylös, sillä siinä voi aktivoida sähköavustuksen päälle, jos vastaan tulee itselle liian raskas mäki.

– Miulla oli viikon kokeilussa tämmönen sähköavusteinen pyörä työmatkalla. Kahdenkymmenen kilometrin matka meni puolet nopeammin, eikä menny ees kampaus pilalle, Pirhonen kuvailee nauraen.

Pirhosen mukaan sähköavusteinen polkupyörä kannattaa lainata, jos ei ole koskaan sellaista kokeillut. Pyörät ovatkin jo herättäneet mielenkiintoa, mutta eniten kyselyjä on tullut maastopyörästä. Lainatessa pitää jättää yhteystietonsa lainauskirjaan ja ilmoittaa, jos tavarat tai pyörät rikkoutuvat käytössä. Jos lainaussysteemi toimii tänä kesänä hyvin, saattaa Tohmajärven kunta laajentaa toimintaa talvella myös suksiin ja lumikenkiin.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›