Inka Karttunen, vasemmalla, tulkitsi Airi Kulmalan runon ”Katsettas kaipaamaan jäin”. Voittokappaleen sävelsi Petri Hirvonen.

Sanoituskilpailun voittaja löytyi Rääkkylästä

02.08. 07:17

RÄÄKKYLÄ

Uuna Kainulainen

Rääkkylästä kajahtaa! Pohjois-Karjalan Uudet Laulut -sanoituskilpailun finaali pidettiin viime lauantaina Outokummussa. Kilpailun voittajateksti syntyi rääkkyläläisen Airi Kulmalan kynästä.

– On erittäin hienoa, että olen saanut olla tekemässä Pohjois-Karjalaan uuden laulutekstin, kunnioittaen näin maakuntaa sekä satavuotiasta Suomea, iloitsee Airi.

– Kilpailussa oli mukana monta kaunista tekstiä, kiittelee voittaja.

Kyseessä oli Pohjois-Karjalan uudet laulut-projekti, johon polvijärveläislähtöinen säveltäjä-pianisti Petri Hirvonen keräsi maakunnan nykyisten ja entisten asukkaiden pöytälaatikkokirjoituksia sävellettäväksi. Tekstien aihe ja muoto olivat vapaat. Tekstejä kilpailuun tuli kaikkiaan 216, joista Hirvonen sävelsi 36 uutta laulua. Kilpailussa oli kolme esikarsintakilpailua, joista äänestettiin 12 laulutekstiä finaaliin. Finaalissa yleisö sai äänestää kolme parasta laulutekstiä. Kaikki 36 uutta laulua on tarkoitus levyttää syksyllä.

AIRI KULMALAN voittajateksti ”Katsettas kaipaamaan jäin”syntyi hetkessä.

– Huomasin kilpailun Karjalaisesta vain muutamaa päivää ennen sen päättymistä, teksti syntyi ja päätin osallistua, paljastaa Airi.

Runoja ja laululyriikoita Airi on kirjoittanut jo kauan pöytälaatikkoon. Aiheet teksteihin syntyvät Suomen kauniista luonnosta, kukista, rakkaudesta, ympäristön havainnoinnista ja oivalluksista. Puutarhanhoito ja uiminen ovat Airille tärkeitä harrastuksia. Sieltä löytyy myös aiheita runoksi.

– Vesi on itselleni tärkeä elementti, joka innoittaa kirjoittamaan, selventää Airi.

Kilpailu oli Airin ensimmäinen. Toiveissa on koota runot ja laululyriikat kirjaksi. Osa onkin jo koottu.

– Lähitulevaisuuden haave on, että sanoittamani laulu saisi kaikua joskus vaikka paikallisradiossa!

Pohjois-Karjalan Uudet Laulut -projekti kuuluu viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›