Unelmien - ja muistojen - uimaranta Kirkkoniemeen

11.08. 07:22

Millainen ranta, siitä pääsee keskustelemaan huomisessa perhetapahtumassa Pitäjäntuvalla.

TOHMAJÄRVI

Kari Sarkkinen

Puhdas Tohmajärvi -yhdistys on valmistellut - useiden ihmisten ja tahojen toivomaa - uimarannan kunnostamista seurakunnan omistamalle Pitäjäntuvan ja kirkkomaan alapuolella olevalle rannalle, jossa moni tohmajärveläinen muistaa käyneensä uimassa aikaisempina vuosikymmeninä.

Seurakunta on luvannut ranta-alueen korvauksetta käyttöön ja hanketta on tarkoitus työstää tämän ja ensi vuoden aikana mm suunnittelulla ja hankerahoituksen hankkimisella.

Kunnanjohtaja Olli Riikonen kutsui tulevaan uimarantaan niitto- ja raivaustalkoot viime tiistaiksi. Ja kutsu tehosi: Paikalla oli kolmisen kymmentä ahkeroijaa, jotka hiki otsalla ja iloisin mielin avasivat risukon tukkiman maiseman tulevan uimarannan pohjaksi.

– Vähintäänkin reitti uimapaikalle ja pukukopit, Olli Riikonen lupaili esittelyssään, mutta jos rahoitusta saadaan, niin mikä ettei vaikka koko rannan pituinen hietikko, hän visioi.

Riikosen toiveena on myös saada Tohmajärven kuntakeskus pois niiden harvojen Suomen kuntakeskusten joukosta, joista matkaa lähimmälle yleiselle uimarannalle on yli kymmenen kilometriä.

– Toivon mukaan rakentamisen tositoimiin päästään jo keväällä 2018. Hyvällä yhteistyöllä kunnan, seurakunnan ja yhdistyksemme kesken valmista on ”uimakaudella 2019”, Puhdas Tohmajärvi ry:n puheenjohtaja Yrjö Tolvanen uskoo.

Hyvä alku ainakin on, sillä Tolvanen sai kuulutta talkooväelle hänen syntymäpäiviensä lahjakeräykseen kertyneen Unelmien uimarantaan suunnattuna yli 6 000 euroa.

MILLAINEN Unelmien uimaranta sitten voisi olla? Siitä on mahdollisuus keskustella Puhdas Tohmajärvi -yhdistyksen kesän huipentavassa rennossa perhetapahtumassa Tohmajärven Pitäjäntuvalla huomenna.

– Koululaisten kesäloman viimeisen lauantai-iltapäivän ohjelmassa on monia mielenkiintoisia ja hauskoja ohjelmia, joista löytyy varmasti sopivaa ohjelmaa niin vauvoille kuin vaareillekin, niin pienille tytöille kuin mummeillekin, Yrjö Tolvanen kertoo.

Kaiken kukkuraksi kunnanjohtaja haastaa ”Ollin uinnissa” halukkaat pieneen uimakisaan Pappilan rannasta Kirkkomaan rantaan periaatteella ”kaislikko kiertäen eikä kävellen!”.

Tapahtumassa voi myös tutustua toteutuneisiin ja suunnitelmiin tuleviin hankkeisiin Tohmajärven puhtaammaksi tulevaisuudeksi. Esillä on myös arkistokuvia Kirkkoniemestä ilmasta ja maasta vuosilta 1926, -33 ja -41.

– Jos pääsisimme ensimmäisen kerran yhdistyksen kaksivuotisessa historiassa yli 100:n osallistujan väkimäärään yhdessä tilaisuudessa, Yrjö Tolvanen kutsuu väkeä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›