Koti-Karjala
Service unavailable.

Parempi voitti

13.09. 09:53

Jouko Väistö

Kiteen Pallon nuorten superpesisjoukkueen ensimmäinen loppuottelu Kouvolassa tiistaina sujui näytöstyyliin. Loppunumerot KSS Energia Areenalla olivat 1-2 (5-2, 2-7, 0-4).

Esitys vakuutti kotijoukkueen kannattajatkin. Heistä moni tuumasi kentältä lähtiessään: Parempi voitti.

Kotijoukkue pelasi koko ottelussa vain yhden hyvän sisävuoron. Se ajoittui ensimmäisen jakson kolmanteen vuoropariin. Siinä KPL nousi 0-1 –tappiotilanteesta 5-1 –johtoon.

Alkutahdit antoi Iiro Nokkala, joka kumautti kakkospesän jatkeelta Oskari Purmosen räpylän kautta kunnarin ja kaksi tavallista.

Myös neljäs juoksu tuli ulkopelivirheen seurauksena, kun jokeri Jani Hoteilan maanuoliainen poltteli Mikko Kososen hyppysissä.

KiPan juoksuista avausjaksolla vastasivat Hannes Pekkinen ja Mikko Kosonen. Hannes löi ensimmäisen tikin vastustamattomalla välilyönnillä ja Mikko sinetöi päätösnumerot kakkospussista.

Lopullisesti pelin henki tuli selväksi heti tauon jälkeen. Hanat avasi avausjakson tapaan Hannes iskemällä kopparien välistä kaksi juoksua ja 0-3 lukemat syntyivät Kasperi Laasosen viuhuvalla vedolla kakkosluukkuun.

Kolmannessa vuorossa Joona Sikiö liittyi läpilyöjien kerhoon yllättämällä kakkoskoppari Antti Tuhkasen kahden juoksun arvoisesti. Kun Hannes Pekkinen ja Matias Hänninen pistivät vielä kertaalleen määrämittaisen varsilyönnin etukenttään, oli toinen jakso taputeltu.

Supervuoron avausjuoksun järjesti Koplan Valtteri Luoma harhaheitolla. Polttoheitto kolmoselle oli kova, mutta heikosti suunnattu.

Tästä aukesi lyöntipelikin ja Mikko Kosonen, Jiri Pippola sekä Samu-Kalle Varonen sinetöivät loppunumeroiksi 0-4.

KiPa onnistui tiistaina tilanteiden rakentelussa loistavasti. Etenijöitä oli kolmosella solkenaan, kun ykkösenä lyönyt Konsta Kettunen onnistui roolissaan 90-, kakkosena vaihdellut Matias Hänninen 80- ja etenijäjokeri Konsta Piironen 100-prosenttisesti.

Heikosti ei mennyt muillakaan, sillä kahdeksan pelaajan onnistumisprosentti oli vähintään 60 ja kotiutusprosentti 57.

Kotijoukkueen lyöntipeli ei sujunut lähellekään samalla tavalla. Etenkin kärkimiehillä oli vaikeaa; ykkösenä lyöneen Eero Kuitusen teholukema oli vain 27 % ja päävaihtaja Joona Mäkelän 43 %.

Kolmostilanteita KiPa rakensi 23, kun niitä Koplalla oli 15. Kärkilyönnit KiPa voitti 51-39.

Nähdyn perusteella KiPalla ei pitäisi olla vaikeuksia viimevuotisen hopean kirkastamisessa. Hyvä on kuitenkin pitää mielessä, että huomenna torstaina Rantakentällä on täysin uusi peli ja täysin uudet kujeet.

Service unavailable.
Service unavailable.
Service unavailable.