KiPa pääsi kullan huuhdontaan

15.09. 12:42

Kiteen Pallo osoitti vakuuttavalla tavalla olevansa Suomen paras joukkue nuorten superpesiksessä.

Taitotaso ja henkinen vahvuus tulivat hyvin esiin myös torstaina Rantakentällä pelatussa toisessa loppuottelussa, jossa KiPa kukisti toistamiseen Kouvolan lukemin 2-1 (0-1, 6-1, 1-0).

Kultakamppailu ratkesi ottelun arvon mukaisesti, kun Sami-Kalle Varonen iski voittojuoksun supervuorossa kolmospesän jatkeelta kolmoskoppari Valtteri Hämäläisen edestä.

Kultajuhlat käynnistäneeseen juoksuun kiteytyi nautinnollisella tavalla koko pudotuspelien ja loppuottelujen sarja:

Kärkenä pelannut Konsta Kettunen menee taitolyönnillä kentälle, Matias Hänninen ja Joona Sikiö saattelevat hänet vaihtolyöntien expertteinä kolmoselle ja Samu-Kalle hoitelee kierroksen päätökseen vastustamattomalla välilyönnillä.

Torstain ottelu oli tiistaina Kouvolassa pelatun ottelun toisinto: ensimmäinen jakso niukasti Koplalle, toinen reilusti KiPalle ja supervuoro vakuuttavasti KiPalle.

Avausjakson Koplalle hoiteli isokokoinen jokeri Jani Hoteila. Jo ensimmäisessä yhteenotossa kovia lyöntejä väläytellyt Mäntyharjun Virkistyksen kasvatti iski jakson ainoan juoksun kolmoskoppari Nino Muuruvirran edestä.

KiPallakin oli täydet saumat avausjakson voittamiseen, mutta otteissa oli kiireen ja hätäilyn makua; ratkaisut eivät aina olleet loppuun asti mietittyjä.

Oman lisämausteensa otteluun toi peliä edeltänyt sadekuuro. Juoksu ei kulkenut, eikä pomppu noussut samalla tavalla kuin tiistaina Kouvolassa, mikä vaikeutti etenkin pelinrakentelua.

Toisen jakson ratkaisu nähtiin tiistain ottelun tapaan jo ensimmäisessä vuorossa. Kotijoukkue pisti siinä kaverin kanveesiin kumauttamalla neljä juoksua.

Kaikki olivat lyömällä lyötyjä. Ensimmäisen sivalsi Samu-Kalle Varonen välilyönnillä, kaksi seuraavaa Hannes Pekkinen ammollaan olevasta aukosta kakkosluukusta ja neljännen Mikko Kosonen kolmosrajasta.

Samu-Kalle ja Hannes jatkoivat juoksutehtailuaan vielä kaksi vuoroparia myöhemmin kumauttamalla juoksun mieheen.

Koplan laihaksi lohduksi muodostui etenijäjokeri Santeri Löppösen toisen aloittavalla tyhjään kenttään lyömä kunnari.

Tilastojen valossa torstain peli oli yllättävänkin tasainen, sillä KiPa voitti kärkilyönnit vain 37-35 ja kolmostilanteet 15-11.

Ratkaisevan eron KiPa repi kolmostilanteiden purkamisessa. Kun KiPan kotiutusprosentti oli 53,8, oli se Koplalla vain 22,2.

KiPasta palkinnon pokkasivat kotiuttajina kunnostautuneet Hannes Pekkinen ja Samu-Kalle Varonen.

Lähimmäksi heitä palkintoraadin arvosteluasteikossa pääsi Joona Sikiö, joka keräsi vaihtolyönneistä ja yhdestä kentälle menosta 7 kärkilyöntiä 88 prosentin teholla ja sen päälle hoiteli lukkarin hommat tavoilleen uskollisena luotettavasti.

Kouvolan ykkösenä palkittiin ensi kaudeksi Kiteen superin yhdeksikön lukkariksi siirtyvä Jesse Eskelinen. Kakkospalkinnon sai kakkosena lyönyt kapteeni Joona Mäkelä.

KiPan kultajoukkueeseen kuuluivat Erkka Gröhn, Juho Haapala, Tuukka Hurri, Matias Hänninen, Konsta Kettunen, Mikko Kosonen, Konsta Kurikka, Ville Kyröläinen, Kasperi Laasonen, Joni Lehikoinen, Alex Leinonen, Nino Muuruvirta, Hannes Pekkinen, Konsta Piironen, Jiri Pippola, Oskari Purmonen, Lari Rautiainen, Teemu Repo, Joona Sikiö ja Samu-Kalle Varonen sekä pelinjohtajina Antti Yli-Saunamäki ja Saku Havukainen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›