Entistä hienompi valaistus Hämärätorilla

27.09. 06:50

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Nymanin talon alueella tulevana perjantaina vietettävä Hämärätori-tapahtuma toteutetaan edellisiltä vuosilta hyväksi havaitulla konseptilla.

Merkittävän säväyksen iltatapahtumaan antavat värispoteilla valaistut rakennukset, puut ja muut kohteet. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman tunnelmavalaistuksen on luvattu olevan vielä edelliskertoja näyttävämpi.

– Olemme saaneet koottua iltaan mukavasti ohjelmaa ja monia tapahtuman järjestelyihin osallistuvia tahoja, totesi yhtenä tapahtumajärjestäjänä toimiva Sari Mikkonen Tohmajärven Yrittäjistä.

– Markkinatorilla meillä on edellisvuosia enemmän telttoja. Maksuttomille myynti- ja esittelypaikoille pääsee vielä viime metreilläkin. Katos ja sähkö siis tarjotaan, mutta kukin tuo omat pöytänsä ja valaistuksensa.

Renkituvan kesän hittituotetta Katri Helena -leivosta myytiin yli 500 kappaletta ja Hämärätorilla on tämän kesäkauden viimeinen mahdollisuus päästä nauttimaan siitä.

– Hämärätorilla on myös kasiluokkalaisten lettu- ja vohvelikahvila sekä lukuisia ruokapisteitä, joten tapahtumaan kannattaa tulla nälkäisenä, Mikkonen kehottaa.

MITÄ HÄMÄRÄÄ tämän syksyn tapahtumassa on sitten luvassa?

– MLL:n Hämäräpolku sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Sitä varten on hyvä varata mukaan taskulamppu, Sari Mikkonen muistuttaa.

– Tänä vuonna uusimme suosiota saaneen Kullervon Kauhunurkkauksen, jossa Kullervo Rauhala kertoo jännittäviä tarinoita.

Kunnan esittelyteltalla ei hämärähommia harjoiteta, vaan pyydetään kuntalaisilta päivänvalon kestäviä ehdotuksia ja kannanottoja kunnan toiminnasta.

Alueella liikuskelevat peikot ja Potsi saattavat kyllä johdatella hännästä kiskojat hämäräteille, mutta sopuisasti tuttavuutta tekevät voivat kuulla vaikka jonkun mukavan tarinan.

SPR:n Nallesairaalaan voi tuoda oman nallensa tutkimuksiin ja lisäksi tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden poniratsastukseen, paloautoihin tutustumiseen, museo-opastuksiin, askarteluun ja arpaonnen koetteluun.

Hämärätorin musiikkitunnelmasta vastaavat Simo Kolehmainen ja Kullervo Rauhala.

NURKKALASSA on mahdollista osallistua illan aikana Hämäräkaraokeen, jossa lauluja lauletaan kynttilänvalossa.

Myös Nuorisotila Stoppi osallistuu Hämärätorille tunnin vierailulla. Stoppi on avoinna nuorisolle normaaliin tapaan ja illan aikana on mahdollisuus tutustua 4H:n toimintaan.

Tohmajärven yhteisen syystapahtuma Hämärätorin mahdollistavat kunta, yrittäjäjärjestö ja lukuiset yrittäjät, seurakunta, teatteriyhdistys, Osuuskunta ILO, pelastuslaitos, SPR, MLL ja lukuisat muut yhdistykset.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›