Rääkkylästä kotoisin oleva Salla Käyhkö edustaa Suomea ammattitaidon MM-kilpailuissa kilpaillen visuaalisessa myyntityössä.

Salla Käyhkö ammattitaidon MM-kilpailuihin

04.10. 07:43

Kari Sarkkinen

Rääkkylästä kotoisin oleva Salla Käyhkö (20) nousee kolmen muun pohjoiskarjalaisen nuoren kanssa ammattitaidon MM-kilpailuihin Arabiemiraattien Abu Dhabiin vievään kisakoneeseen ensi tiistaina. Salla edustaa Suomea kilpaillen visuaalisessa myyntityössä.

Muut pohjoiskarjalaiset kilpailijat ovat joensuulainen Roope Rokkonen (21) kilpaillen automaalauksessa, kivitöissä kilpailee joensuulainen Juuso-Petteri Kerkkänen (17) ja ja 3D-peligrafiikassa savonlinnalaistaustainen outokumpulainen Karola Kautonen (22). Pohjoiskarjalaiset ovat osa Suomen 27-henkistä maajoukkuetta.

Pohjois-Karjalan ammattiopistosta valmistuneella Salla Käyhköllä on kokemusta Taitaja -kisojen huipulta. Ammattiopiston esittelyvideolla hän kertoo kilpailuhistoriastaan:

– 2014 oli ensimmäiset Taitaja semifinaalit joihin osallistuin. Siellä en päässyt finaaliin asti, mutta seuraavana vuonna ajattelin, että nyt osallistun uudestaan, kun jo tiesin miten se kilpailuprosessi menee. Sieltä tuli sitten finaalipaikka. 2015 Turussa voitin visuaalisen myyntityön kultaa.

Viime vuoden EM-kilpailuista Salla toi hopeaa. Uudet ystävät eri puolilta maailmaa ja Suomen kilpailujoukkueesta ovat päällimmäisinä Sallan mielessä EM-kisoista.

– Pääsi haastamaan itseänsä huippuympäristössä ja olihan se hienoa kansainvälisessä ympäristössä kilpailla, hän kertoo videolla.

Kuinka Salla kannustaisi uusia kilpailijoita mukaan?

– Se vaatii, että asenne on kohdillaan ja näyttää opettajille, että oikeasti haluaa lähteä kilpailemaan. Todellakin suosittelen osallistumaan, sillä tämä antoi minulle itselleni niin paljon, Salla sanoo.

MM-kisoihin osallistuu lähes 1 300 nuorta 58 maasta. Pohjoiskarjalaiset lähtevät kymmenen päivän matkalle ensi viikon tiistaina.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›