Krista Karasola yhdistää asiakkaan halutessa hierontaan kuumia kiviä.

”Hoitajan työssä oppii ihmisyydestä valtavasti”

13.10. 07:48

Krista Karasola ohjautui hieronta-alan yrittäjäksi monen palan loksahtaessa kohdalleen.

KITEE

Riitta Hakulinen

Vajaa kymmenen vuotta sitten kiteeläinen Krista Karasola oli isossa elämän taitepisteessä.

– Avioero pudotti minut tyhjän päälle. Työtä ei ollut ja oppisopimuksella hankittu rakennuspiirtäjän koulutus ei tuntunut kuitenkaan ihan omalta, Krista kertoo.

– Sain kokea sen, kuinka tullaan yksin toimeen kolmen lapsen kanssa päivittäisellä 35 euron päivärahalla.

Asiat alkoivat kuitenkin järjestyä ja uudet palat loksahtaa kohdalleen kuin johdatuksesta.

– Osallistuin yrittäjävalmennuskoulutukseen, vaikka minulla ei ollut ajatustakaan laittaa firmaa pystyyn. Koulutukseen kuuluvaa markkinointisuunnitelmaa tehdessä aloin kuitenkin ideoida mahdollisia vaihtoehtoja.

– Taloni pihapiirissä oli tila tyhjillään ja joku kurssilaisista heitti, että siihenhän kävisi hierontafirma. Lähellä on Muljulan erä- ja riistapolku ja voisin tarjota erilaisia kokonaisvaltaisia hyvinvointipaketteja. Siitä se ajatus lähti muhimaan.

Erilaisten laskelmien jälkeen Krista huomasi ehdottavansa työllistämisprojektista yhteydessä olleelle ihmiselle, että hän voisi lähteä hierontakoulutukseen Punkaharjulle. Projektin kautta koulutus järjestyi hänelle ilmaiseksi.

SEITSEMÄN vuotta yrittäjänä toiminut Krista pitää hierontavastaanottoa Muljulan kodin pihapiirin pienessä rakennuksessa. Kauniisti sisustettu ja rauhoittavan tunnelman luova tila antaa asiakkaille tilaisuuden pysähtyä kiireen keskellä ja rentoutua syvällisesti.

Aina hoidon jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus istua puoli tuntia kaikessa rauhassa ja juoda yrttiteetä.

– Haluan tarjotaan kiireettömän hetken asiakkailleni. Tänne ei tulla tai täältä ei lähdetä minuuttiaikataululla. Hoitojen jälkeen käymme hyvin syvällisiäkin keskusteluita.

Klassisen hierojakoulutuksen omaava Krista tarjoaa myös monia muita hoitoja ja hoitokerrat räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Krista on perehtynyt mm. perinteiseen jäsenkorjaukseen, vyöhyketerapiaan, hermoratahierontaan, lymfaterapiaan ja kuumakivihierontaan.

– Tämä on todella palkitsevaa työtä ja tässä oppii hurjan paljon itsekin ihmisyydestä.

– Tässä työssä mennään aina ns. asiakas edellä. Lähimmäisen kunnioittaminen on keskeistä ja koetan olla myös kannustava.

AURINKO saa hoitohuoneen kristallit loistamaan. Kristan yrityksen nimi, Hyvän Olon Kristallisäde, pitää sisällään viittauksen paitsi hänen omaan nimeensä myös hänen äitinsä nimeen. Kristan talo on ollut aiemmin hänen vanhempiensa omistuksessa.

Hoitohuoneen lisäksi Krista tekee kotikäyntejä ja palvelukotikäyntejä.

– Kotikäynneille lähden vain silloin, kun asiakkaalla ei ole mahdollisuutta tulla tänne Muljulaan.

– Palvelukodeissa asuville ikäihmisille tarjoan myös ulkoilutusmahdollisuutta. Hoitotilanne ja asiakkaan tarpeet arvioidaan aina tilannekohtaisesti.

Asiakastilanteeseensa Krista on varsin tyytyväinen. Kolmen viimeisen vuoden aikana kalenterin täyttyminen on tasoittunut sopivaan rytmiin.

– Mainostaa minun ei ole tarvinnut itseäni missään vaiheessa. Puskaradio on tuonut asiakkaita kaikkein tehokkaimmin, Krista toteaa hymyillen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›