– Järvi on hyvin lähellä, kun tähän omakotitalon rakentaa, esittelevät Vänskänniemen tonttia Rääkkylän kunnan kiinteistöpalvelusihteeri Kari Kinnunen ja kehityssihteeri Raita Joutsensaari.

Omakotitontteja järven lähellä tai vaaramaisemassa

15.11. 08:25

RÄÄKKYLÄ/

TOHMAJÄRVI

Tuija Marienberg

Kumpi olisi juuri teidän perheellenne mieluisampi omakotitalon tontin paikka: järven läheisyys Rääkkylässä vai vaaramaisema Tohmajärvellä?

Isänpäivän aattona Rääkkylässä ja Tohmajärvellä oli omakotitalojen tonttiesittely. Kiteellä vastaava tilaisuus toteutetaan huomenna.

Kunnan kaavoittama tontti on turvallinen sijoitus, sillä siihen saa helposti rakennusluvan sekä vesijohdot ja viemäröinnin.

– SYKSY on hyvä aika ostaa omakotitontti, mutta paras esittelyaika on kyllä kevät, tuumaa Rääkkylän kehityssihteeri Raita Joutsensaari.

Keväällä aurinko, muuttolinnut ja talven jälkeen heräävä luonto aktivoivat ihmisetkin ”pesänrakennukseen”.

Tilanteen voisi ennakoida hankkimalla tontin jo syksyllä.

Omakotitontteja on Keski-Karjalan alueella tarjolla runsaasti sekä lähellä taajamaa ja palveluja että hieman sivummalla kunnan omista palveluista, mutta alle puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuusta.

Kun tähän aikaan hankkii tontin, tontilla ehtii jo syksyn aikana tekemään perustustöitä, kuten kaatamaan puita ja tasaamaan maata.

Talvi on hyvää aikaa suunnitella, hoitaa paperityöt ja tehdä valmisteluja, jolloin rakentamisen voi aloittaa heti lumien sulamisen jälkeen.

RÄÄKKYLÄN tonttitarjonnan valttina on vesistön läheisyys. Vaikka tontti ei olisikaan omarantainen, järvi on hyvin lähellä, jopa oikeasti kivenheiton päässä.

Rääkkylän kirkonkylän läheisyydessä, Vänskänniemessä, asuinpaikan vahvuutena on järven ohella luonnonrauha ja palveluiden läheisyys.

Alueelle on kaavoitettu useita omakotitontteja, joiden vieressä on venesatama sekä Koivuniemen uimaranta. Paikka on ihanteellinen veden äärellä viihtyvälle perheelle.

Kunnasta löytyy myös muita omakotitontteja.

Esimerkiksi Joensuussa töissä käyville viihtyisä asuinpaikka löytyy Vuoniemen harjumaisesta, järven läheisyydestä.

TOHMAJÄRVELLÄ tarjolla on upeita maisematontteja aivan Kemien keskustan kupeessa sekä Omenatarhan alueella, joka on Kirkkoniemeen menevän tien ja Harjulan tien varrella oleva, uusi asuinalue.

Omenatarhan lisäksi lauantain tonttiesittelyssä oli Tikkala, jossa omakotitontteja on kolmessa kohdassa: Pumppulammen, Kesärannan ja Junnulan alueilla.

Kaikki tontit sijaitsevat asemakaava-alueella ja tonteille on kunnallistekniikka sekä tiestö.

Myös Tohmajärvellä on tarjolla tontteja Kemien ja Tikkalan lisäksi muualla kunnan alueella.

Kiteen kaupungin myytäviä ja vuokrattavia tontteja esitellään kaupungintalolla huomenna alkuillasta.

Mikäli järjestetyt tonttiesittelyt eivät omaan aikatauluun sopineet, kunnat esittelevät tontteja kiinnostuneille erikseen sovittuna ajankohtana.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›