Kuka on joulupukin tuuraaja tänä vuonna? Asiaa saa arvata, jouluhenkilö julkistetaan Kiteen joulunavauksessa sunnuntaina.

Kuka tänä vuonna tuuraa joulupukkia?

29.11. 09:22

Joulu lähestyy nopeasti, enää 25 yötä jouluaattoon. Joulupukkia odotellessa on vielä paljon valmisteltavaa. Sopiva hetki jouluvalmistelujen aloittamiselle on ensi sunnuntai, jolloin Kiteellä järjestetään kiteeläisten yritysten yhteinen joulunavaus.

Harmillisesti joulupukki ei tänäkään vuonna ehdi itse paikalle joulunavaukseen, mutta on muistanut tilaisuuteen valita tuuraajan. Joulupukki kävi Kiteellä alkusyksystä, kun oli palaamassa vuosivapailta kotiinsa Korvatunturille.

– Kävin hieman lepäilemässä Timbuktussa ennen joulukiireitä, neljä päivää riittää antamaan energiaa tämän ikäiselle vanhukselle, joulupukki naurahtaa.

– Lämmintähän siellä oli, ruoka oli hyvää ja erilaista. Toki joulumuorin tekemä puuro on vertaansa vailla. Nyt on mukava palata takaisin kotiin Korvatunturille ja aloittaa työn touhu, sain lepäillessä hurjasti uusia lahjaideoita! En malta odottaa, että pääsen niistä tontuille kertomaan!

– Vuoden aikana pohdimme lahjoja yhdessä tonttujen kanssa hyvin paljon. Lisäksi lasten ihania kirjeitä lukiessa minulla menee useampi kuukausi, lasten kirjeet tuovat minulle paljon iloa! Näiden lisäksi teemme tarpeelliset vuosihuollot Korvatunturilla, esimerkiksi Korvatunturin postihuollossa ja porojen aitauksissa. Niin ja tonttukoulussa harjoittelemme joululauluja ja muistiinpanojen kirjaamista, sekä muita tärkeitä tonttutaitoja, joulupukki kertoo Korvatunturin arjesta.

– Kävin tosiaan tapaamassa tämän vuoden tuuraajaa Kiteen joulunavaustapahtumaan, hän onkin oivallinen henkilö tähän tärkeään tehtävään, joulupukki innostuu.

– Menneinä vuosina olen valinnut jo aika monta tuuraajaani sinne Kiteelle. Tuuraajinani ovat toimineet, Arvo Havukainen, Jukka Holttinen, Tauno Huhtilainen, Esa Lahtela, Tuomas Holopainen, Marja-Liisa Varonen, Timo Turunen, Annikki ja Pentti Waschko, Pentti Hämäläinen, Sirkka Ikonen, Sirkka-Liisa Wiesiolek, Jorma Rytkönen, Plamen Dimov, Pentti Holopainen, Seija Hovi, Erno Kostamo, Jarmo Timonen, Leila Luukkainen, Pauli Lyyluoma ja Ismo Ruutiainen.

– Perinteiseen tapaan annan teidän miettiä, kenet olen tehtävään tänä vuonna valinnut. Lähettämäni kuvassa näette tämän vuoden jouluhenkilön. Pitkä parta ja joululakki pukevat häntä oikein hienosti, joulupukki tuumailee.

– Jouluhenkilöstä sanallisia vihjeitä voi käydä lukemassa joulunavauksessa mukana olevista liikkeistä ja yrityksistä. Tontut käyvät viemässä yhden vihjeen joulunavauksessa mukana oleviin yrityksiin ja liikkeisiin. Kannattaa siis asioida mahdollisimman monessa paikassa, niin saa selville, kenet valitsin tänä vuonna jouluhenkilöksi.

Koti-Karjalan lukijat pääsevät mukaan arvausleikkiin ja samalla jouluisten lahjakorttien arvontaan täyttämällä lehtemme sivulla olevan kupongin ja tiputtamalla sen arvauslaatikkoon jossakin joulunavaukseen osallistuvista liikkeistä sunnuntaihin kello 16.00 mennessä.

Kupongit toimitetaan liikkeistä yhteiseen isoon arvontalaatikkoon Kiteentiellä järjestettävään joulunavaukseen.

Jouluhenkilö julkistetaan Kiteen joulunavauksessa sunnuntaina 3.12.2017.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›