Hanna Ihalainen Kiteen Nuorkauppakamarista esittelee tyytyväisenä Joulupuu-keräyksen mahtavaa lahjakekoa.

Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys onnistui

15.12. 07:46

KITEE

Aladár Bayer

Kiteen Nuorkauppakamari ja Siun soten sosiaalitoimi ovat erittäin tyytyväisiä vähävaraisille lapsiperheille suunnatun Joulupuu-keräyksen saldoon. Joulu herkisti niin yksittäiset kansalaiset kuin yrityksetkin lahjoittamaan kaikkea lahjakorteista mahtaviin paketteihin.

ISO PÖYTÄ on notkollaan paketteja Pohjolan Matkojen tiloissa. Neljä, viisi naista häärää autojen ja lahjakasan välillä.

– Tässä on nyt meneillään meidän tämän vuoden Joulunavaukseen liittyvä Joulupuu-keräys, joka järjestettiin nyt 10. kertaa meidän toimesta, Hanna Ihalainen Kiteen Nuorkauppakamarista kertoo.

– Lahjat on kerätty, käyty läpi ja nyt ne sitten annetaan Siun soten hoteisiin, ja he sitten antavat ne vähävaraisille lapsiperheille tuomaan iloa jouluun.

– Tarkkaan emme ole lahjoja laskeneet, mutta niitä on kuitenkin yli 250, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna.

– Lahjat kattavat mielestäni hyvin kaikki ikäluokat eli sieltä nollasta seitsemääntoista vuoteen, ja kaikenlaista tavaraa on saatu sekä tytöille että pojille.

– Aikaisemmin on ollut ehkä ongelmana nuoret, koska heille on vaikea keksiä sopiva lahja, mutta tänä vuonna on nuorillekin tullut tosi hyvin lahjoja, Hanna pohtii.

Hanna myös kertoo, että tänä vuonna on ollut erityisen silmiinpistävää elokuvalahjakorttien iso määrä. Yhdeltä lahjoittajalta on saattanut tulla useitakin kortteja.

SATU SEPPÄNEN, joka on Siun soten eteläisen alueen johtava sosiaalityöntekijä lastensuojelussa ja aikuisten sosiaalityössä, kantaa tyytyväisenä js selkä vääränä paketteja pihalla odottavaan autoon.

– Viemme paketit meidän toimistolle, ja ne lähtee sieltä perheille Rääkkylään, Tohmajärvelle ja Kiteelle, jotka ovat meidän ehkäisevissä perhepalveluissa tai lastensuojelussa, joista me tiedämme, että he ovat vähävaraisia, Satu selvittää.

Satu on ollut aikaisemminkin mukana jakamassa lahjoja ja tietää, että vastaanottajaperheet ovat kiitollisia joka lahjasta, jotkut jopa osaavat jo toiveikkaina odottaa Joulupuu-lahjoja.

– Kiteen Nuorkauppakamarin puolesta suuri kiitos kaikille yksityisille ja yrityksille, jotka osallistuitte Joulupuu-keräykseemme, Hanna Ihalainen hihkaisee vielä metelin yli.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›