Kiteen vastaanottokeskuksen toiminta päättyy

19.12. 12:47

KITEE

Kari Sarkkinen

Maahanmuuttovirasto lakkauttaa SPR:n ylläpitämät vastaanottokeskukset Kiteellä ja Kotkassa. Kiteen vastaanottokeskuksessa on 300 paikkaa ja Kotkan Laajakosken keskuksessa 250 paikkaa. Keskusten toiminta päättyy kesäkuun 2018 loppuun mennessä.

Lisäksi Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Hyvinkään ja Inkeroisten vastaanottokeskusten sopimukset ja toiminta keskuksissa loppuu huhtikuun 2018 loppuun mennessä. Molempia keskuksia ylläpitää hoivapalvelu Metsätähti Oy. Hyvinkään vastaanottokeskuksessa on 180 paikkaa ja Inkeroisten keskuksessa 150.

SPR:n Savo-Karjalan piiri aloittaa Kiteen vastaanottokeskuksella YT-neuvottelut. Vastaanottokeskuksessa toimii tällä hetkellä 23 työntekijää.

SUOMESSA on tällä hetkellä noin 13 500 turvapaikanhakijaa. Heitä varten on toiminnassa yhteensä 55 vastaanottokeskusta, joista kahdeksan on tarkoitettu ilman huoltajaa tulleille alaikäisille. Turvapaikanhakijoista noin 4 320 on kirjoilla vastaanottokeskuksessa, mutta asuu yksityismajoituksessa.

Turvapaikanhakijoiksi kirjattujen kokonaismäärä vähenee tällä hetkellä Suomessa noin 500:lla kuukaudessa, eli hakijat saavat oleskeluluvan ja siirtyvät vastaanottokeskuksesta kuntaan asumaan, poistuvat maasta tai poistuvat muuten vastaanottopalveluiden piiristä. Maahanmuuttovirasto arvioi tarvitsevansa ensi kesään mennessä selvästi nykyistä vähemmän vastaanottokeskuspaikkoja.

Suurimmillaan Suomen vastaanottojärjestelmässä oli vuoden 2016 tammi-helmikuussa 247 erilaista yksikköä, joissa oli yli 33 000 majoituspaikkaa turvapaikanhakijoille.

Monissa vastaanottokeskuksissa supistetaan paikkamääriä talven ja kevään aikana

Maahanmuuttovirasto on antanut 23 vastaanottokeskukselle toimeksiannon supistaa talven ja kevään 2018 aikana majoituspaikkojen määrää yhteensä yli 1 100:lla. Paikkamäärien järjestely vastaanottokeskusten kanssa on vielä kesken. Paikkamäärien vähentämiset tehdään niin, että keskuksissa on tarpeen vaatiessa mahdollisuus lisätä majoituspaikkojen määrää.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›