PKS:n tykkytilannekuvaa Ilomatsista eiliseltä päivätä. Kuvasta näkyy hyvin, kuinka puut taipuvat lumikuormassa myös sähköjohtojen suuntaan. Jatkossa puut voivat olla vielä syvemmässä kumarassa.

PKS varoittaa sähkökatkoista

27.12. 08:43

Lumisateiden vyöry Suomen yli ei ota sääennusteen mukaan loppuakseen lähimmän viikon aikana. Ensimmäinen lumilähetys on on parhaillaan tulossa ja se tuo lämpenevän kelin myötä mukanaan noin kymmenen senttiä märkää lunta lisää entisten päälle. Jakeluhäiriöiden mahdollisuus kattaa sen jälkeen koko toimialueen ja vikamäärät voivat painavamman lumen myötä moninkertaistua. Viime yön lumisateen jäljiltä sähköttä oli enimmillään vajaat kolme tuhatta asiakasta. Jäljellä olevat viat saataneen korjattua tämän vuorokauden puolella.

Vikojen korjaamisen ja ennalta ehkäisyn kimpussa on tällä hetkellä yli sata asentajaa, toimihenkilöä ja metsäurakoitsijaa. Vaikeimpia kohteita raivataan kallistuneista puista vapaaksi myös metsäkoneilla. Tänään vikapaikkoja kartoitetaan useamman helikopterin voimin, joten täysi rähinä on nyt päällä. Helpotusta tilanteeseen on näköpiirissä aikaisintaan ensi lauantaina, jolloin on luvattu hetkeksi suojasäätä.

Vaikeasta tykkylumitilanteesta ja jatkuvista lumisateista huolimatta sähköttömien asiakkaiden määrä on pysynyt huomattavasti pienempänä kuin aikaisempien vuosien tykkyhäiriöissä. Suurimpana syynä tähän ovat viime vuosina tehdyt voimakkaat investoinnit johtokatujen leventämiseen puuvarmoiksi, taajamien maakaapeloinnit sekä johtojen siirtäminen teiden varsiin. Sähköntoimitusvarmuuden parantaminen jatkuu tulevina vuosina samalla tahdilla.

JOHDOILLE kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 100.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›