Sähkökatkot jatkuvat

29.12. 10:25

Varhaisen aamun tunteina Pohjois-Karjalan yli pyyhkäissyt räntäsade käänsi sähkövikojen määrän lievään nousuun, mutta pahimmalta ennusteelta silti vältyttiin. Pienimmillään sähköttömien Pohjois-Karjalan Sähkön asiakkaiden määrä saatiin putoamaan puolen yön aikaan 8 000 asiakkaan paikkeille. Aamukahdeksalta vailla sähköä oli 12 200 asiakasta. Pahimmin sähkökatkojen piinaamat alueet löytyvät nyt jakelualueen itä- ja pohjoisosista Lieksasta, Juuasta, Ilomantsista ja Enosta.

Kiteellä oli aamulla 387 asiakasta ilman sähköä, Kesälahdella 77, Rääkkylässä 326 ja Tohmajärvellä 211.

Vikojen korjaus jatkuu nyt 170 henkilön ja erikoiskaluston voimin. Myös helikopterit ovat lähtövalmiudessa ja nousevat ilmaan heti, jos sää sallii. Helikoptereiden käyttöä rajoittavat näillä keleillä muun muassa matalalla olevat pilvet ja jäätymisvaara.

Hankalimmilla alueilla on joillakin asiakkailla sähkökatkos valitettavasti kestänyt jo useita kymmeniä tunteja. Sääennusteet ovat kuitenkin nyt sellaiset, että tykkyhäiriötilanne tulee näillä näkymin jatkumaan vuodenvaihteen yli. Sähköyhtiö pyytää asiakkaita varautumaan mahdollisesti uusiin tuleviin katkoksiin varaamalla riittävästi vettä ja muita tarvikkeita kotiin aina kun on mahdollisuus.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 100. Vikatilannetta voi seurata myös Katkot-palvelusta osoitteesta katkot.pks.fi.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›