Kaksi apteekkaria. Miia Toropainen siirtyi Tohmajärven apteekista Rääkkylään ja Mirja Matikainen Rääkkylän apteekista Tohmajärvelle.

Rääkkylä sai uuden apteekkarin

31.01. 07:45

RÄÄKKYLÄ

Tuija Marienberg

Viime viikon maanantaina Rääkkylän apteekin ovi kävi normaalia tiuhempaan. Kyseessä ei ollut äkillisesti iskenyt flunssa-aalto, sillä yskiviä ja aivastelevia ihmisiä ei juurikaan näkynyt, vaan entisen apteekkarin hyvästely ja uuden toivottaminen tervetulleeksi.

– Täällä on ollut perinteenä, että läksiäis- ja tulokahvit nautitaan samalla kertaa, apteekkariksi Tohmajärvelle siirtynyt Mirja Matikainen kertoo.

– Halauksella täällä on otettu vastaan ja halauksin hyvästellään, tuumaa eräs asiakkaista napatessaan syleilyynsä Matikaisen, jonka jälkeen tervetulohalauksen saa Rääkkylän uusi apteekkari Miia Toropainen.

RÄÄKKYLÄN apteekkarina Matikainen aloitti toukokuun alussa 2013. Apteekkarina Tohmajärvellä hän on toiminut toukokuun lopusta 2017.

– Kahta apteekkia olen hoitanut toukokuun lopusta lähtien, hän tarkentaa.

– Tohmajärvi on jo lapsuudesta tuttu paikka, sillä äiti on syntyisin sieltä. Kun mummo ja ukki olivat vielä elossa, minulla oli mummola Tohmajärvellä, Matikainen lisää.

Miia Toropainen on kotoisin Kiteeltä, jossa hän myös edelleen asuu. Proviisoriksi hän on valmistunut Kuopion yliopistosta, kuten Mirja Matikainenkin.

Viimeisimmäksi Toropainen on toiminut proviisorina Tohmajärven apteekissa. Rääkkylän apteekkioikeuden hän sai syyskuun lopussa ja kaupat tehtiin perjantaina 19. tammikuuta.

– APTEEKIN saaminen on ollut pitkän ajan haave. Tämä on ensimmäinen apteekkini, Rääkkylän uusi apteekkari toteaa.

– Rääkkylän apteekki on toinen, mitä hain. Tohmajärvi oli ensimmäinen.

Suomessa apteekkiluvan myöntää Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Matikainen ja Toropainen kertovat, että oma apteekki on aika monen proviisorin haave, mutta ennen haaveen toteutumista saattaa joutua hakemaan monia apteekkeja. Prosessi on kokonaisuudessaan melko monimutkainen.

MIIA TOROPAINEN pääsi tutustumaan Rääkkylän apteekkiin jo viime syksynä.

– Suoritan apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumisopintoja Itä-Suomen yliopistossa, ja syyskuussa oli viikon töissä täällä.

– Oli aika mielenkiintoinen yhteensattuma, että samalla viikolla selvisi, että saan tämän apteekin.

Erikoistumisopinnot hän arvioi saavansa päätökseen runsaassa vuodessa.

– Kun lapset käyvät nukkumaan, aloitan opiskelun, kertoo 5- ja 11-vuotiaitten tyttöjen äiti.

VAIKKA kiireet ovat lisääntyneet ja työpäivät pidentyneet, Miia Toropainen on tyytyväinen ratkaisuunsa siirtyä proviisorista apteekkariksi.

– Kyllä tämä oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Minut on otettu oikein hyvin vastaan.

– Apteekin kannalta on erittäin tärkeää, että paikkakunnalla on ollut koko ajan hyvin lääkäreitä, hän myös kiittelee.

Rääkkylä sai liikunnallisen apteekkarin, sillä Toropainen nimeää harrastuksikseen suunnistuksen, lenkkeilyn, kuntosalilla käymisen, neulomisen sekä tietenkin opiskelun.

– Haaveenani on suorittaa vielä kauppatieteiden perusteet. Nykyisin opintoja pystyy hyvin verkko-opintoina suorittamaan.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›