Rekrytointisuunnittelijat Hannele Pussinen (vasemmalla) ja Ulla Tiainen (oikealla) esittelivät Kesäpestuussa Siun soten nuorille tarjoamia kesätöitä sekä kesäsijaisuuksia.

Nuori, hae kesätöitä – työnhakusesonki on nyt

07.02. 07:40

KESKI-KARJALA

Tuija Marienberg

Kesäpestuun Tuhat työpaikkaa tarjolla -kiertue suuntasi helmikuun alussa Kiteelle.

– Vierailemme kuudella paikkakunnalla. Ennen Kiteetä olimme Valtimolla, Joensuussa, Outokummussa ja Nurmeksessa. Kiteen jälkeen vuorossa on Lieksa, kertoi Pohjois-Karjalan yrittäjillä harjoittelijana oleva Mona Teräs.

– Kiteellä on 16 näytteilleasettajaa, muun muassa lähialueen yrittäjiä, oppilaitoksia, kuntia sekä TE-toimisto.

TE-TOIMISTON pisteellä Jukka Litja opasti nuoria kesätöiden hakemisessa.

Kesätöitä kannattaa hakea nyt heti, sillä työnhakusesonki alkaa heti vuoden alussa.

– Tänä vuonna kesätyöpaikkoja on ollut enemmän kuin aikaisempina vuosina, mihin on vaikuttanut yleisen taloustilanteen koheneminen.

– Jos ei Suomesta sopivaa kesätyöpaikkaa löydy, voi hakua laajentaa ympäri Eurooppaa. Siinä tärkein vaatimus on rohkeus, Litja kannusti.

SIUN SOTEN alueella tarjolla on töitä 200 nuorelle. Työpaikoista muutamia kymmeniä on Kiteellä.

– Hakuaika alkaa helmikuussa ja työpaikkoja haetaan sähköisesti, rekrytointisuunnittelijat Ulla Tiainen ja Hannele Pussinen informoivat.

– Mikä on ihanaa, niin täällä oli äsken nuoria, jotka olivat meillä viime vuonna töissä. He olivat viihtyneet töissä ja haluaisivat tulla töihin tänäkin kesänä.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi tarjolla on 18 vuotta täyttäneille alan opiskelijoille ja valmistuneille kesäsijaisuuksia toukokuun alusta syyskuun loppuun.

– On mukava tarjota nuorille töitä. Vaikka rupeasi insinööriksi, voi tulla Siun soteen kesätöihin. Meillä on paljon muitakin kuin hoitoalan työntekijöitä.

PKO:N S-market ja ABC-liikennemyymälä palkkaavat kesäksi ainakin parikymmentä nuorta Kiteelle.

– Myös Kesälahden, Rääkkylän ja Tohmajärven S-marketeissa on nuorille töitä jonkin verran, kertoi aluepäällikkö Olli Kontiainen, jonka vastuualuetta muun muassa Keski-Karjalan S-marketit ovat.

Kesätyöpaikkaa voi kysellä myös matkailu- ja ravitsemusalan yrityksistä. Joihinkin niistä työntekijöitä jo Kesäpestuussa rekrytoitiin.

Reippaita kesätyöntekijöitä etsivät esimerkiksi Rääkkylässä Paksuniemen Satamakahvila ja Kiteellä Suomen Pietarhovi sekä Maijan Juhla- ja Pitopalvelu.

Metallialasta kiinnostuneelle ja mielellään alaa opiskelevalle sopiva kesätyö voisi löytyä Keslalta.

Ja tietenkin kesätöitä on tarjolla kaikissa kunnissa.

Lisäksi kunnat tukevat kesätyösetelillä tai muulla tavoin niitä työnantajia, jotka palkkaavat kesätöihin oman kunnan nuoria.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›