Kunnan rotinat Tohmajärvellä

02.03. 09:46

TOHMAJÄRVI

Kari Sarkkinen

Musiikkiopiston sali pullisteli, kun Tohmajärven kunta kutsui viime vuonna syntyneitä vauvoja vanhempien yhteiseen rotinatilaisuuteen. Valtuustohan päätti Vilho Mikkosen tekemän aloitteen pohjalta, että Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kunta muistaa 2017 syntyneitä vauvoja satasella. Nuo muistamiset jaettiin perjantain tilaisuudessa kakkukahvien kera.

Kaikkiaan Tohmajärvellä syntyi viime vuonna 29 vauvaa. Rotinoihin osallistui 22 vauvaa äiteineen, isiäkin on mukana ja sisaruksia.

Virallista ohjelmaa oli Kunnanjohtaja Olli Riikosen, kahvitteluja perhekahvilassa hoitaneen MLL:n Tohmajärven yhdistyksen puheenjohtaja Niina Syrjäsen ja musiikkiopiston kanteleryhmän opettaja Saila Kinnusen puheiden verran ja tietysti satasten jako. Tämän jälkeen päästiinkin herkullisille kakkukahveille.

– Pohdimme, että miten me tämä palkitseminen oikein järjestetään ja syntyi ajatus pitää tällainen vauvojen kokoontumisajo ja katsoa, millaista porukkaa kuntaan on syntynyt ja tarjota vanhemmille ja tenaville mahdollisuus tavata eka kerran toisensa. Todennäköistä ja toivottavaa on, että viime vuonna syntyneitten vanhemmat vielä monta vuotta touhuavat yhdessä päivähoidossa, koulussa, Riikonen tervehti.

– Parasta, mitä kunnassa voi tapahtua on, että meille syntyy uusia lapsia. Aivan mahtavaa katsella tätä porukkaa, hän kiitteli.

Rotinavieraat saivat kuulla Riikoselta esittelyjä päiväkoti- ja koulukeskusinvestoinneista, joissa kunnan kaikkien aikojen suurimmilla investoinneilla satsataan lapsiin ja nuoriin.

Helsingistä lähtöisin oleva Nora Määttänen ja kiteeläislähtöinen Arto Hukka nauttivat päivänsankari Ilona Määttäsen kanssa kakkukahveja. Noran vanhemmat asuvat Tohmajärvellä, jotta paikkakunta ei ole vieras kymmenen vuotta Onkamossa asuneille.

– Tohmajärvi on kiva paikka ja täällä on kaikkea mitä tarvitsee. Joensuussa tulee käytyä paljon. Leikkipaikat voisivat olla paremmassa kunnossa Onkamossa, Nora ja Arto viestittävät.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Käytätkö nasta- vai kitkarenkaita talvella?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›