Lentopallojunnut pääsivät ”Kosti” Shumovin kouluun

07.03. 07:41

KITEE

Jouko Väistö

Kiteellä vuoden liikuttajaksi viime vuonna valittu Kiteen Urheilijoiden lentopallojaosto pitää hyvää huolta niin pelaajien kuin valmentajienkin lajitaitojen kehittämisestä.

Arvokasta oppia saatiin lajin terävimmältä huipulta, kun entinen maajoukkuepelaaja Konstantin ”Kosti” Shumov kävi yhdessä Itä-Suomen aluepäällikkö Pertti Kulluvaaran kanssa opastamassa ja ohjaamassa E- ja D-ikäisiä lentopallon harrastajia ja heidän vanhempiaan ja valmentajiaan.

Varkaudessa Keski-Savon Paterissa uransa aloittanut yli kaksimetrinen Kosti on kuulunut vuosikaudet Suomen maajoukkuemiehistöön. Hän oli mukana myös siinä joukkueessa, joka vuonna 2007 saavutti EM-kisoissa neljännen sijan.

Maajoukkuetehtävien lisäksi hän on pelannut ammattilaisena Italiassa, Saksassa ja Ranskassa kymmenen vuoden ajan.

Maajoukkueessa ja ammattilaiskentillä jokaisella pelaajalla on oma tärkeä roolinsa. Kosti on tullut lentopallon ystäville tutuksi keskitorjujana.

LENTOPALLOURANSA alkuvaiheessa oleville nuorille niin Shumov kuin Kulluvaarakin painottavat monipuolisen harjoittelun merkitystä.

On ymmärrettävä, että lentopallo on kokonaisuus, jossa vaaditaan monipuolista osaamista. Tämä konkretisoitui myös heidän vetämissään harjoituksissa.

Lyhyeenkin treenisessioon oli sisällytetty paljon erilaisia lentopalloilijalle tärkeitä harjoitteita; kenttäryhmitystä, niveljumppaa, aloituksen vastaanottoa, sormilyöntiä, torjuntaan hyppäämistä, torjuntaa…

On tärkeää opetella tekemään perusasiat teknisesti oikein ja päästä sisälle myös pelin taktiseen puoleen niin, että oppii löytämään pelillisiin ongelmatilanteisiin oikeat ratkaisut.

– On paljon erilaisia tapoja pelata lentopalloa. Voittoja tulee takuuvarmasti, kun tekee oikeita asioita oikeaan aikaan, Kulluvaara tiivisti.

Etenkin tyttöjen peleissä Kulluvaara toivoi näkevänsä enemmän kovuutta.

– Vastustaja tuppaa aina olemaan ilkeä. Siksi koviin suorituksiin on pelin aikana vastattava kovilla suorituksilla, hän painotti.

VIIKONLOPUN leiri veti Hutsin palloilusaliin mukavasti väkeä. Paikalla oli nelisenkymmentä junioripelaajaa ja heidän vanhempiaankin kymmenkunta.

– On mahtavaa olla tällaisissa tilaisuuksissa mukana. Kerrassaan loistava juttu, Kulluvaara iloitsi.

Loistavia juttuja nämä ovat myös seuroille. Niiden ei tarvitse maksaa saadusta opista ja ohjauksesta mitään. Viulut maksaa Lentopalloliitto.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›