Koti-Karjala

Aki Hukka ei ole enää pelkkä rasvamestari. Huoltopäällikkönä hän vastaa tästä eteenpäin kokonaisvaltaisesti koko Suomen hiihtomaajoukkueen suksihuollosta.

Akista maajoukkueen huoltopäällikkö

11.05. 07:56

Jouko Väistö

Kiteeläinen Aki Hukka on nimetty maastohiihdon uudeksi huoltopäälliköksi 2+2 –vuotisella sopimuksella.

Huoltopäällikön paikka vapautui, kun tehtävää tähän asti hoitanut Matti Haavisto valittiin aiemmin keväällä Reijo Jylhän paikalle maastohiihdon päävalmentajaksi.

AKI ON OLLUT maajoukkueen huoltotehtävissä jo neljän vuoden ajan Sotshin olympialaisista lähtien. Tätä ennen hän ehti toimia jonkun aikaa Kiinan edustushiihtäjien huoltajana.

Menneellä kaudella Akin huollettaviin maajoukkuehiihtäjistä kuuluivat Aino-Kaisa Saarinen, Johanna Matintalo sekä Mona ja Ville Nousiainen.

Uudessa huoltotiimissä on Akin lisäksi puolenkymmentä kuukausipalkkaista huoltajaa. He kaikki ovat Hiihtoliiton palkkalistoilla lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Kesäaikaan he toimivat keikkapalkalla.

VAKINAISTEN huoltajien lisäksi tiimiin kuuluu 6-8 keikkamiestä, joiden palveluksia käytetään tarpeen mukaan. Tässä ryhmässä nähtäneen myös yksi ”huoltoakka”, entinen maajoukkuehiihtäjä Kati Venäläinen. Akin mukaan hänestä on ollut korvaamaton apu arvokisoissa.

Huoltopäällikkönä Aki tulee vastaamaan hiihtomaajoukkueen huollosta kokonaisvaltaisesti. Varsinaisten huoltotehtävien lisäksi tehtäviin kuuluvat myös logistiikkajärjestelyt.

Huoltotoimintoihin ei Akin mukaan ole tulossa isoja uudistuksia.

– Olemme viime vuosina pärjänneet huollossa todella hyvin. Meillä on ollut toimiva perussapluuna ja vahva usko omaan tekemiseen.

– Matti Haavisto on jättänyt hyvän perinnön, jota tulemme yhdessä suksi- ja voidevalmistajien kanssa vaalimaan, hän kiteyttää.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›