Jälkipeli kuuluu oleellisena osana suunnistukseen. Tässä se on käynnissä kolmen sukupolven voimin, kun Elli Pelkonen, vasemmalla, ja Päivi Pelkonen, oikealla, tutkivat Oona Pirisen reittivalintoja.

Pihkaniskoille uusia karttoja

25.05. 08:51

KESKI-KARJALA

Jouko Väistö

Keski-Karjalan Rasti pitää huolta suunnistusharrastuksen elinvoimaisuudesta. Seuraavan kolmen vuoden aikana se teettää 3 – 4 uuttaa suunnistuskarttaa noin 18 neliökilometrin alueelta. Hankkeen rahoituksessa on mukana Keski-Karjalan Jetina ry.

Karttojen tekijäksi on värvätty alan ammattilainen, joensuulaisen Kalevan Rastin riveistä tuttu Jussi Silvennoinen. Hän aloittaa työt ensi syksynä. Ensimmäinen uusi kartta tulee Hasosta. Se valinnalle ykköskohteeksi oli KeKaRan puheenjohtajana toimivan Arto Salmisen mukaan selkeät perusteet: Hason seutu on ihanteellista suunnistusmaastoa, minkä lisäksi se on keskeisellä paikalla niin Kiteen, Tohmajärven kuin Rääkkylänkin suunnistajia ajatellen.

Toinen hankerahoituksella toteutettava kartta on tarkoitus tehdä Tohmajärveltä Oravaaran alueelta. Ajatuksena on, että se tulisi palvelemaan myös Kemien koulun intressejä.

Muiden hankkeen piikkiin menevien karttojen maastot sijoittuvat Kiteelle. Salmisen mukaan keskusteluja on tähän mennessä käyty lähinnä Papinniemen ja Palojärven alueista.

SUUNNISTUSKARTTOJA tehdään myös kekaralaisten omin voimin. Arto Salmisella itsellään on parhaillaan käynnissä Lehminotkon kartan päivittäminen Tikkalan koulun lähialueelta.

Kiteellä kartoitustöitä tehdään tänä kesänä Korkeakankaan ja Juurikan sekä Kesälahdella Poronimen ja Särkivaaran maastoissa.

Ajantasaistamista tehdään myös kaikilla nykyisin käytössä olevilla kuntosuunnistuskartoilla.

Ajatuksena on, että jokainen kuntosuunnistusten ratamestari osallistuisi omalta osaltaan päivitystyöhön ja ilmoittaisi havaitsemistaan puutteista ja metsätöiden aiheuttamista muutoksista kuntosuunnistusten yhteyshenkilönä toimivalla Juha Ilvoselle.

– Olisihan se hienoa päästä seuran tahtotilaan, jossa kartat tehdään ja pidetään ajan tasalla seuran omana työnä, Salminen visioi.

KEKARAN kuntosuunnistuksissa on tänä kesänä käytössä uusi, sähköinen tulospalveluohjelma. Se palvelee suunnistajia entistä paremmin. Erikoismausteet jälkipeliin ovat nyt tarjolla, kun suunnistaja pääsee tekemään vertailuja kaikkien kilpakumppanien kanssa kaikilla rastiväleillä.

Alkaneena kesänä KeKaRa järjestää 34 kuntosuunnistustapahtumaa eri puolilla Keski-Karjalaa. Ne on tarkoitettu kaikille suunnistuksen ystäville. Tavoitteena on tänäkin kesänä ylittää 2 000 kuntoilusuorituksen raja.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›