Suurkaupungin sykkeestä Potoskavaaran rauhaan

01.06. 07:33

KITEE

Roosa Sallinen

Lentokoneiden laskeutumisen ja nousun meteli vaihtui tuulen puhallukseen ja lehmien ääntelyyn. Hanna Ikosen ja Michael Korfin hektinen elämä Hollannissa vaihtui idylliseen maalaismaisemaan.

POTOSKAVAARAAN pariskunnan toi Hannan uusi työ Kehitysyhtiö KETI:n Matkailuliidejä Keski-Karjalaan -hankkeen matkailuasiantuntijana. Työ toi Joensuussa lapsuutensa viettäneen Hannan takaisin äitinsä suvun juurille Kiteelle.

– Pidimme Hollannissa asumisesta, mutta halusimme Suomen rauhaan. Minulla oli myös jo hieman ikävä Suomea. Sattumalta törmäsin tähän projektiin, joka sopi omaan ammattiini loistavasti, Hanna kertoo.

Pari nauraa, että ennen muuttopäätöstä piti käydä pitkä keskustelu siitä, haluavatko he oikeasti Potoskavaaraan.

– Suurin muutos on, että muutimme satojen tuhansien ihmisten kaupungista tänne. Nykypäivänä ihmiset haluavat kuitenkin rauhaa. Näenkin, että Keski-Karjalan alue on potentiaalinen paikka siihen, Michael pohtii.

– Pelkästään raikkaan ilman hengittäminen on ainutlaatuista, Hanna komppaa.

PARIN yhteen toi Kanada. Alempien korkeakoulutukintojensa jälkeen molemmat olivat tilanteessa, jossa he tahtoivat vielä lähteä maailmalle ennen varsinaista työelämää. Hanna oli opiskelijavaihdon aikana rakastunut Kanadaan ja halusi palata maahan.

– Keräsin rahaa Kanadaa varten työskentelemällä Posiossa matkailuyhdistyksessä Lapin ammattikorkeakoulusta Rovaniemeltä restonomiksi valmistumisen jälkeen. He tarjosivat minulle lopulta pidempää työpaikkaa, mutta päätin silti lähteä. Hyvä niin, sillä silloin löysin Michaelin, Hanna iloitsee.

Laskettelukeskuksessa työskentely toi äidin puolelta puoliksi kanadalaisen Michaelin ja Hannan yhteen. Näin syntyi ystävyyssuhde, joka myöhemmin syveni rakkaudeksi. Lopulta pari asettui kaukosuhteen jälkeen aloilleen Michaelin kotimaahan Hollantiin.

HOLLANNISSA asumisen aikana Hanna oppi puhumaan sujuvasti hollantia. Master of Business Administration -tutkintoa Lapin AMK:ssa viimeistelevä Michael kertoo yrittävänsä nyt parhaansa oppiakseen vuorostaan suomea. Michael etsii myös töitä kansainvälisen markkinoinnin- ja viestinnän alalta Suomesta. Tällä viikolla työt aloittanut Hanna on intoa täynnä.

– Uusi työ on haastava, sillä tällä alueella on kehitettävää matkailun saralla. Odotan erityisesti yhteistyöyritysten takana toimivien ihmisten tapaamista, sillä nyt olen tutustunut vain nettisivuihin, Hanna sanoo.

– Ihana, että työni puolesta Michael voi tulla kanssani kokeilemaan erilaisia matkailuaktiviteetteja, Hanna hymyilee.

Juoksemisesta pitävä pari on innoissaan varsinkin lähiluontoon tutustumisesta, vaelluksista, veneilystä sekä Kolilla vierailusta.

– Olemme myös ajatelleet sup-lautojen hankkimista, Hanna paljastaa.

Talvella aikaa menee molemmille tärkeän aktiviteetin, lumilautailun, parissa, mutta tarkoituksena on myös uuden harrastuksen aloittaminen:

– Odotamme kovasti, että avantouintikausi alkaa, Hanna kertoo.

– Kyllä se uiminen tuntuu avantouimiselta nytkin, Michael nauraa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›