Allan sai Jahdista jahtikaverin

08.06. 07:39

RÄÄKKYLÄ

Jouko Väistö

Iistä kotoisin oleva Allan Kaleva on nuori, innokas erämies. Hän haaveenaan on jo jonkin aikaa ollut oman hirvikoiran hankinta.

Viime maanantaina haave toteutui. Hän sai omistukseensa yhdeksän viikon ikäisen jämtlanninpystykorva Jahdin.

ALLANILLA KÄVI koiran hankinnassa hyvä tuuri. Hän sai elämänsä ensimmäisen koiran harvinaisella tavalla lahjoituksena.

Jahdin lahjoitti Rytysuon Kennel yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton kanssa. Kennelin omistavat rääkkyläläiset Rauno ja Reino Kovero.

– Perheessämme tuli talvella puheeksi, että voisimme lahjoittaa yhden pennuista jollekin innokkaalle alle 18-vuotiaalle metsästäjälle.

– Metsästäjäliittokin innostui oitis ideasta ja lähti välittämään siitä tietoa Facebookin kautta, Raija Kovero taustoittaa lahjoitusta.

METSÄSTÄJÄLIITON nuorisovastaava Henri Mutasen mukaan ilmoitus herätti valtavasti mielenkiintoa ja lopulta koiran omistajaksi mielineitä oli kaikkiaan 53.

Näistä Koverot ja Mutanen valitsivat tarkan pohdinnan jälkeen Jahdin uudeksi omistajaksi Allanin.

17-vuotiaalle Allanille valinta tuli yllätyksenä.

– En meinannut uskoa todeksi, kun sain tiedon valinnasta, hän kommentoi maanantaina pidetyssä luovutustilaisuudessa.

Pieniä paineitakin uudelle koiran omistajalle tuli, sillä Jahdin suku on täynnä käyttö- ja muotovalioita.

Allanin perheessä uuden hirvikoiran tuloon on jo varauduttu. Niin häkki kuin koppikin olivat jo valmiina odottamassa uuden jahtikaverin tulemista.

INNOSTUKSEN hirvenmetsästykseen Allan on saanut veren perintönä. Hän on käynyt äitinsä kanssa hirvijahdissa pikkupojasta lähtien ja hirvikoiraharrastuksen hän kertoo perineensä enoltaan.

Metsästyskortti Allanilla on ollut pari vuotta. Hirvijahtiin hän on osallistunut vuosikaudet ajomiehenä ja passiin hän pääsi ensimmäisen kerran viime syksynä ampumakokeen suoritettuaan.

Ensimmäinen kaato jäi vielä viime syksynä tekemättä, mutta jatkossa kaadon todennäköisyys kasvaa, kun nuori mies pääsee jahtiin oman koiran kanssa.

Hirvijahdin lisäksi Allan on kiinnostunut koetoiminnasta. Korttikotelossa on jo palkintotuomarikortti ja ensikokemukset tuomaroinnistakin on hankittu.

HYVÄSUKUISEN koiran lahjoittaminen on kovan luokan juttu. Lahjoitusta tehdessään Koverot haluavat olla esimerkkinä muillekin.

– Toiveenamme on, että muidenkin kennelien omistajat innostuisivat toimimaan samalla tavalla. Olisihan se hienoa, että tästä tulisi jokavuotinen perinne, he viestittävät.

Koiran lisäksi Allan sai maanantain luovutustilaisuudessa käyttöönsä Belectro Oy:n lahjoittaman koiratutkan sekä Kemmesabbe-koiraliivin, joita koiranomistajat voivat hankkia Rauno Koveron kautta.

Lisäksi kansanedustaja Eero Reijonen lahjoitti uudelle koiranomistajalle rahallista rahaa koirankopin ja koiratarhan rakentamiseen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›