Kiteen v.s. talous- ja hallintojohtaja Kaisa Kolu lupaa, että kuntalaisten, yritysten ja yhdistysten vaikuttamismahdollisuuksia lisäävä kumppanuuspöytämalli käynnistyy syksyllä.

Kaisa Kolu aloitti Kiteen v.s. talous- ja hallintojohtajana

13.06. 07:28

KITEE

Tuija Marienberg

Kiteen talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskeliselle on myönnetty virkavapaata 31.8.2019 saakka.

Syksyn 2017 jälkeen työtehtäviä ovat hoitaneet v.s. talous- ja hallintojohtaja Minna Kuusela-Hurskainen sekä hallintopäällikkö Eija Hämäläinen.

Toukokuun loppupuolella Kiteen kaupungin v.s. talous- ja hallintojohtajana aloitti Reijolassa asuva Kaisa Kolu, joka on nyt muutaman viikon ajan ehtinyt ottamaan tuntumaa työhönsä.

VAKITUINEN virkasuhde Kaisa Kolulla on Siun sotella, jossa hän on toiminut hankinta-asiantuntijana kesästä 2016.

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Euroopan metsäinstituutin talous- ja hallintovastaavana sekä Joensuun kaupungin keskusjohdon sihteerinä.

– Minulla on aika monipuolinen työkokemus talous- ja hallintoalalta, mutta esimiesasemassa oleva, laaja johtajakokemus puuttuu, siksi hain tänne, vakituisesta työstään virkavapaalla oleva Kolu kertoo.

Koulutustaustaltaan hän on yrityshallinnon tradenomi. Työn ohessa hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan johtaminen.

– Toinen syy tänne hakeutumiseen oli, että tämä tarjoaa haastavan, mutta mielenkiintoisen tehtäväkentän, missä saan hyödynnettyä kaikkia aiempien työpaikkojeni osa-alueita.

KAISA KOLU kertoo olevansa kohta neljäkymmentä täyttävä, Reijolassa asuva, neljän lapsen äiti, joka tykkää hiihtää ja käydä säännöllisesti juoksemassa.

Luonteeltaan hän kuvailee olevansa muun muassa oma-aloitteinen, ulospäinsuuntautunut ja pirteä.

Keski-Karjalan uutisia hän on seurannut vieraillessaan appivanhempiensa Lahja ja Veikko Kolun luona Rääkkylässä.

Kaisan ja Samuli Kolun lapsista vanhin pääsi juuri peruskoulusta. Kolme vanhinta lasta ovat urheilullisia salibandypoikia, nuorin on 5-vuotias tyttö.

– Perhe on hyvä vastapaino työlle. Kun menen kotiin, siellä odottaa neljä elämän mantelia, joten olen sataprosenttisesti siinä. Se tasoittaa hyvin ja auttaa jaksamaan, Kaisa Kolu kiteyttää.

KITEE on v.s. talous- ja hallintojohtajalle entuudestaan tuttu lähinnä perheen urheiluharrastuksen kautta, joten nykyisiä työkavereitakaan hän ei ennestään tuntenut.

– Ajattelen, että jos suhtaudun positiivisesti ja innokkaasti, pakko toisenkin on suhtautua samalla tavalla minuun, Kolu tuumaa iloisesti.

– Olen täällä uusi ja ulkopuolinen, joten tarkastelen asioita uudesta näkökulmasta.

– Uskon, että minulla on annettavaa tähän työhön, esimerkiksi prosessien kehittämisessä sekä tuomalla tänne sopimus- ja hankintaosaamista.

– Kaikkea en tiedä, mutta kysyvä ei tieltä eksy.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›