Ponu starttasi huippusäässä

08.08. 07:53

Kuuman kesän hellekauden viimeisiin päiviin osunut Ponutaival-motoristikokoontuminen sai ison joukon kaksipyöräisten ajokkien kuskeja ja heidän repsikoitaan suuntaamaan Puruveden rantamaisemiin Kesälahdelle.

Sisääntuloportilla riitti vilskettä kohta sen avauduttua. Illan tuntien kuluessa tapahtumarannekkeita oli kiinnitetty jo reippaasti yli kolmesataa.

MONI TULIJOISTA kertoi olevansa Ponun vakiovieraita. Pohjois-Savosta kolmella pyörällä saapunut viiden hengen porukka oli täällä nyt viidennentoista kerran. Kun kysymme jo portilla syytä tähän ”uskollisuuteen”, tulijat sanovat yhteen ääneen: ”Mielestämme tämä Suomen paras motoristitapahtuma. Kaikki asiat kunnossa, ihana ympäristö, hyvä fiilis, hyvä ohjelma, mainiot keittiön tarjoamat ateriat ja jokaisella kerralla sääkin on ollut ihan huippua!”

Eipä kiteeläiskerhoa luotsaava Kari Kosonen tuota parempaa lausuntoa voisi saada.

TÄMÄN KESÄN ekstraa oli perjantai- ja lauantai-iltojen valoshow. Sen takana oli valotaiteilija Aulis Hämäläinen Tohmajärveltä.

Shown aikana Kesälahdella jyrisi ja salamoi ukkonen antaen omaa lisätehostettaan näytökselle. Kun sade alkoi, teltat oli jo pystytetty ja majoittuminen yleensä kunnossa. Siksi ukkoskuuro ei juuri tunnelmaa haitannut. Sen sijaan kiertoajelulle lauantaina osallistui vain muutama motoristi. Sen aiheutti toinen ukkossateen puuska juuri suunnitellun lähdön aikaan.

KAIKKIAAN osallistujia arvioidaan olleen noin 550. Siinä luvussa ovat mukana päiväkävijät ja MC- Kiteen oma talkoolaisporukka. Kun takana oli pitkään jatkunut hellekausi, lauantai-illan sateen tuoma viileneminen otettiin jopa tervetulleena vastaan. Sunnuntaina kotiseuduilleen suunnannut kävijäjoukko voi lähteä matkaan hyvien sääennusteiden saattelemana. Poutaa oli jälleen luvassa.

Pekka Havukainen

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›