Koti-Karjala

Kiteen Kauppakeitaaseen avautuu marraskuun alussa uusi huonekaluliike, Kaluste Jonna, jota pyörittää Puhoksesta lähtöisin oleva Jonna Immonen. Kuva: Asko Toropainen.

Kaluste Jonna avaa ovensa marraskuussa

19.10. 07:04

KITEE

Tuija Marienberg

Kauppakeitaan tiloissa, Kiteellä, avataan marraskuun alussa uusi huonekaluliike, Kaluste Jonna Oy. Samoissa tiloissa on aiemminkin toiminut kalusteliike.

– Tiloissa on nyt lokakuussa tehty remonttia. Muun muassa useita väliseiniä on purettu, jolloin saamme avarammat tilat, uusi yrittäjä Jonna Immonen kertoo.

Hänellä on 14 vuoden työkokemus huonekalualalta, mutta Kaluste Jonna tulee olemaan ensimmäinen, oma yritys.

– Yrityksessä on kolme osakasta, mutta yksin rupean tätä pyörittämään, Immonen mainitsee.

– Ajatus on hautunut varmaan puoli vuotta. Idea tuli Arja ja Jouko Heimoselta, joilla on Pogostan Kaluste, Ilomantsissa. Heiltä saan taustatukea.

– On hyvä, kun on taustalla kaksi ihmistä, joilla on monen vuoden yrityskokemus. He tulevat auttamaan asioissa, joten ei ihan yksin tarvitse yrittäjäksi lähteä, Jonna Immonen kiittelee.

Heimosilla on aiempaa kokemusta huonekaluliikkeen pyörittämisestä Kiteellä, onhan Kiteen Kaluste Ykkönen ollut alkuaan Heimosten perustama.

– Heillä on kova usko siihen, että kyllä täällä menestyy toinenkin huonekaluliike.

NUORI YRITTÄJÄ asuu miehensä sekä 3- ja 5-vuotiaiden poikien kanssa Niittylahdessa, mutta hän on lähtöisin Puhoksesta, jossa vanhemmat edelleen asuvat.

– Valmistui ammattikoulusta sisustusartesaaniksi ja pääsin heti valmistuttuani Sotkalle töihin. Siellä olen ollut siitä asti sisustusmyyjänä, Immonen kertoo taustaansa.

– Kun sieltä haasteet loppuivat, pitää päästä muualle.

– Työtehtävänäni on ollut myynti, asiakaspalvelu ja sisustaminen. Olen antanut myös sisustusvinkkejä. Aika paljon asiakkaat ovat kysyneet mielipiteitäni.

Jonna Immonen on kuulunut pitkään Joensuun Sotkan myymälän vakituiseen henkilökuntaan, joten työkavereille tuli yllätyksenä hänen irtisanoutumisensa ja lähtönsä oman yrityksen pariin.

– Tykkään huonekalualasta ja haluan tehdä tällä alalla töitä. Kun tuli tilaisuus, että saan olla osakkaana tässä hommassa, totta kai sellainen tilaisuus pitää hyväksyä.

– KALUSTE JONNAN valikoimaan tulee sänkyjä, sohvia, valaisimia, mattoja, lipastoja, vitriinejä, tv-tasoja ja ruokaryhmiä sekä mahdollisesti jotakin piensisustusta, Jonna Immonen luettelee.

– Valikoima on monipuolinen. Meille tulee Laulumaan edustus.

– Tavarantoimittajia tulee aika paljon. Tarkoitus on, ettei kiteeläisten tarvitse lähteä Joensuuhun ostoksille, meiltä löytyy niin paljon vaihtoehtoja, ja hinta ja laatusuhde on kohdallaan.

Yrittäjän suunnitelmissa on, että kalusteliike olisi avoinna kuutena päivänä viikossa, ovathan kaikki muutkin saman rakennuksen liiketilat auki myös lauantaisin.

– 1. marraskuuta on tarkoitus pitää avajaispäivä, jolloin tarjolla on kakkukahvit ja hyviä tarjouksia. Siitä tulee vielä ilmoitus lehteen.

– Avajaisaika on pienellä varauksella, ehdimmekö siihen. Olen Sotkalla töissä 25. lokakuuta asti, jonka jälkeen valmisteluihin jää aikaa vain viikko. Tulee kiire.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›