Rääkkylän kuvausten keskiössä ovat vas. Mark Bogatyrev ja Hannu Koistinen,molemmat aidosti kanteleista kiinnostuneina.

Venäjän aamutelevisiossa salaisuuksia Rääkkylästä

26.10. 07:12

RÄÄKKYLÄ

Kaarina Kainulainen

Venäjän television, Rossia 1 kanavan kuvausryhmä vieraili syksyllä Rääkkylässä. Lauantaiaamuisin esitettävä uusi matkailuohjelma on nimeltään Salaisuuksia maailmalta. Jo paljastettujen Vuokatin ihmeiden jälkeen vuorossa ovat Pohjois-Karjalan salaisuudet. Rääkkylästä mukana on Kantele Koistinen.

KANTELEEN salaisuuksia soittimen synnystä äänen ihmeellisyyteen paljastaa tunnettu venäläinen näyttelijä Mark Bogatyrev, joka juohevasti haastattelee, jututtaa Hannu Koistista ja juontaa koko ohjelmaa.

- Paikka ei tee henkilöä, vaan henkilö tekee paikan, kertoo Mark televisio-ohjelmansa ajatukseksi. Rääkkylässä sen tekee koko kanteletiimi.

- Hauska kokemus, iloitsee Hannu Koistinen tästä Suomen ja Venäjän yhteisestä kantele-improsta ja muistuttaa, että kansallissoittimemme on vanhempi kuin maittemme välinen raja.

Aivan kaikkia salaisuuksia ei Hannu Koistinen kuitenkaan paljasta. Pelkästään nautittavaksi jää niin kanteleesta kuin sen venäläisestä serkusta, guslista Olga Shishkinan käsissä lähtevä ääni.

Kuvauksien toteutumisesta Pohjois-Karjalassa vastasi Karelia Expert yhdessä VisitFinlandian kanssa. Tuotekoordinaattori Anna Härkönen auttoi ohjelman suunnittelussa.

LÄHES PUOLEN tunnin pituinen ohjelma kertoo Pohjois-Karjalasta Joensuun, Kontiolahden ja Rääkkylän salaisuuksia paljastamalla. Se pureutuu niin tieteen, taiteen kuin perinteisten kädentaitojen saloihin, piirakoista puhumattakaan. Kaikkiin ihmisten kautta.

– Tämä on kaikkien matkojen salaisuus. Ohjelma on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat matkustamista ja salaisuuksien kautta oppimista. Vaikka Hanoissa käärmeen lumoamista!

Rossia 1 on Venäjän valtiollisista kanavista toiseksi suurin. Se tavoittaa 15 prosenttia kaikista television katsojista, satojatuhansia katsojia. Ohjelma ladataan myös YouTubeen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›