Koti-Karjala

Taideseppä Timo Tuomalan töitä on kohta näytteillä Kulttuurikammarissa.

Tuomalan töitä Kulttuurikammariin

21.11. 07:16

KESÄLAHTI

Aladár Bayer

Kesälahden kulttuuriseuran toiveena on ollut pitkään kerätä Kesälahdella asuneen taideseppä Timo Tuomalan töitä näyttelyyn. Toive toteutuu joulun aikaan. Timo Tuomala perusti taidesepän pajan Kesälahdelle 1981 ja teki töitä täällä parikymmentä vuotta.

– Hyvin otettiin vastaan nuori tekijä pienen perheensä kanssa, kertoo Timo Tuomala tulostaan Kesälahdelle, jonne hänellä ei aiemmin ollut mitään yhteyksiä.

– Vietin siellä sen kauden elämästäni hienossa paikassa ympärilläni mukavia ihmisiä ja nautin kovasti Kesälahden luonnosta - sen järvistä.

– Työ opetti parhaiten - itse katson kehittyneeni muotokielessä töitä tehdessä, lisää Timo.

KÄSITYÖLÄISENÄ hän takoi ison määrän taide-esineitä kynttilän jalkoja, tuuliviirejä, hautamuistomerkkejä, portteja ym. Kesälahden kirkossa niin kuin monessa muussakin kirkossa on hänen tekemänsä lähetyskynttelikkö, johon moni on muistokynttilänsä sytyttänyt. Kesälahden koulun seinää koristaa Timon takoma opin puu ja Kesälahtitaloa komea portti korkean aulan koristuksena. Kirkon kellotapulin vanhoista paanuista syntyi hieno tausta kynttilöille.

Timo Tuomala asui myöhemmin Kotkan saaristossa kotimaisemissaan ja muutti sieltä Helsinkiin. Näyttelyn nimi on ”Takoen”, jolla halutaan kertoa töiden ainutkertaisuudesta ja käsityöläisyydestä. Näyttelyn avajaiset ovat sunnuntaina 2.12. Sovintolan Kulttuurikammarissa. Timo Tuomala on itse silloin paikalla. Näyttely on avoinna 2.12.2018 -12.1.2019. Muun muassa Kesälahden joulun avauksessa on mahdollista tutustua näyttelyyn.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›