Koti-Karjala

Eini Perälä vinkkaa, että paikkoja esityksiin on rajallisesti ja liput kannattaa hankkia pikaisesti.

Ennakkoluulottomalla yhteistyöllä syntyy musikaali omin voimin

28.12. 07:23

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Tohmajärvellä on harjoiteltu syksystä 2017 alkaen Viulunsoittaja katolla -musikaalia muusikko Eini Perälän ohjauksessa. Tohmajärven Kansalaisopiston ja musiikkiteatteri Vanamon yhteisponnistus tulee ensi-iltaan Tohmajärvellä 7. helmikuuta. Musikaali esitetään helmikuun aikana yhteensä viisi kertaa Tohmajärvellä, Kiteellä ja Joensuussa.

Perälän ohjaustyötä tukee kaksi aiempaa musiikkiteatteriohjausta Valkealan kansalaisopistossa ja mm. Sibelius-Akatemiaan tehty opinnäytetyö, joka käsitteli oopperaa ”Viimeiset kiusaukset”.

Tohmajärven seurakunnan kanttorin työstään vuorotteluvapaalla oleva Perälä toimii ohjaamisen ohessa myös musikaalin tuottajana, sekä näyttelee pääroolissa olevan maitomies Tevjen Golde-vaimon roolin.

– Golden keskeinen ajatus on saada lapset hyviin naimisiin. Roolihenkilön yksioikoisuus on haasteellista, mutta toisaalta ymmärrän hänen motiivinsa.

JOSEPH STEININ käsikirjoittama Viulunsoittaja katolla kertoo juutalaisperheen elämästä 1900-luvun alun Venäjällä. Katsoja saa olla osa perheen arkea ja juhlaa; tunteita, traditioita ja muutoksia. Kokemusta tukevat tutut sävelmät, kuten Rikas mies jos oisin ja Nousee päivä, laskee päivä.

– Jo pikkutyttönä musikaaleissa vetivät puoleensa kauniin musiikin lisäksi niiden valoisuus, huumori ja perhekeskeisyys, Perälä luonnehtii ja iloitsee, että Viulunsoittaja katolla -työryhmässä on mukana lähes koko hänen oma perheensä.

JOENSUUSSA kanttorina toimiva bassolaulaja Matti Turunen tekee musikaalissa Tevjen pääroolin.

– Olen saanut esittää Tevjen roolin jo opiskeluaikoinani ja se sopii hyvin bassoäänelle. Roolia pääsee tulkitsemaan kauniin musiikin kautta yhdessä muiden Anatevkan kyläläisten kanssa. On mukavaa työskennellä innokkaiden, kokeneempien ja oraalla olevien lahjakkuuksien kanssa, Turunen sanoo.

VIULUNSOITTAJA katolla -musikaalin tekeminen on Eini Perälälle tärkeää niin ammatillisesti, kuin henkilökohtaisestikin. Se on henkireikä, työn vastapaino. Kahden ammattilaisen ja parinkymmenen harrastajan työryhmän luotsaaminen on moniulotteista.

– Teosta on lyhennetty alkuperäisestä, kokonaiskesto tulee olemaan alle kaksi tuntia. Käsikirjoituksen muokkaus ja vaihtuvat esityspaikat tuovat työryhmälle haasteensa, mutta meillä on koossa hieno porukka! On ollut ilo toimia ohjaajana ja tuottajana tässä ryhmässä.

Perälä muistuttaa, että paikkoja esityksiin on rajallisesti ja liput kannattaa hankkia pikaisesti. Tohmajärven esitysten liput ovat myynnissä Kaivolla, Joensuuhun ja Kiteelle liput voi ostaa Carelicumista ja Ticketmasterista. Lisäksi Kirja-Info myy lippuja Kiteen esitykseen.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›