Koti-Karjala

Katariina Valkealahti ja Auli Kauppinen ovat yhtä mieltä siitä, että Hotelli Joella Värtsilässä on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia uudelle yrittäjälle.

Uusi yrittäjä hakusessa Hotelli Jokeen

19.02. 07:12

VÄRTSILÄ

Kari Sarkkinen

Hotelli Joen yrittäjä Auli Kauppinen yllätti helmikuun alussa hotellinsa ystävät Facebook-päivityksellään. Siinä hän kiitti asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja kaikkia hotellin ystäviä ja ilmoitti, että toiminta Jänisjoki Hotelli Oy:n operoimana päättyy 10. maaliskuuta, mutta samalla avautuu jollekin toiselle mahdollisuus toteuttaa unelmansa omasta hotellista.

– Yrittäjyys ei ollut minun juttuni, mutta voisiko se olla sinun, Kauppinen kysyy päivityksessään.

Auli on jo työskennellyt kolme viikkoa Joensuussa Scandic Joensuun luotsaajana. Tavallaan hän palasi juurilleen, sillä hän on aiemmin ollut käynnistämässä samaa hotellia tosin tuolloin Cumulus-nimellä.

– Vähän kuin kotiin palaisi, Auli luonnehtii.

– Yrittäjyys on elämäntapa ja siinä on eri tavalla kiinni kuin palkkatyössä. Minun elämäni sovittaminen palkkatyöhön on paljon helpompaa.

VIIME TOUKOKUUSSA Hotelli Joessa aloittanut Katariina Valkealahti on johtanut hotellia siitä lähtien, kun Auli siirtyi Scandicille. Katariina jatkaa maaliskuun 10. päivään saakka.

– Tahotila on, että jatkaja tulisi. Kyselyitä on ollut, mutta pidemmälle neuvotteluihin ei ole vielä edetty, Auli Kauppinen kertoo.

– Tässä on paljon potentiaalia. Tällä hetkellä toiminta on vahvasti sesonkiluonteista. Verkostoitumalla muitten yrittäjien kanssa voisi varsinkin talvimatkailua kehittää. Minulla on valmiit yhteistyökumppanit, joita voin vinkata.

– Tuleva yrittäjä saisi tästä kivan ja viihtyisän hotellin, jolla on vakiintunut asiakaskunta ja paljon käyttämätöntä potentiaalia. Sen puolesta itsekin viihdyin tässä ja tykkäsin olla, mutta minulla on ehkä enemmän annettavaa nykyisessä työpaikassani ja tykkään siitä kansainvälisestä meiningistä ja kollegoiden vertaistuesta.

– JATKAMISESTA kiinnostuneet voivat olla yhteydessä minuun niin sovitaan tapaaminen hotellille. Tässä pääsee pienellä kynnyksellä hotelliyrittämisen alkuun. Puitteet on kunnossa ja varauksiakin on valmiina uudelle yrittäjälle. Minulta saa jatkossa apua ja tukea, Auli lupaa.

– Ihmiset ovat kovasti tykänneet tämän rauhallisuudesta ja viihtyvyydestä, Katariina komppaa.

Hotelli Joessa on kahdeksan huonetta, 32 asiakaspaikkaa ja 40 paikkainen ravintola sekä sauna- ja pesutilat.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›