Tänä iltana juhlitaan Funkistalon parkkipaikalla.

Kiteelle suunnitellaan Yötoive -keskusta

01.04. 09:04

KITEE

Sari Karkkinen

Kiteen matkailuun ollaan hyvää vauhtia suunnittelemassa uutta turisteja tuovaa vetonaulaa. Syksyn ja talven kestänyt monivaiheinen suunnittelutyö haluttiin pitää salassa, sillä tuloksiin pääsemiseksi käytettiin aivan uudenlaisia, muilta toimijoilta salassa pidettäviä metodeja:

– Matkailutoimijat pistivät viisaat päänsä ensin pensaaseen. He ihmettelivät, että eihän täällä mitään näy, kun on niin pimeää. Aikansa pehkon pimeyttä hämmästeltyään he havahtuivat tammikuiseen pimeyteen, vetäisivät päänsä pois puskasta ja katsoivat toiveikkaina ympärilleen.

– Yö, toiveikkuus, toivo, yö toive... maistelivat matkailukehittäjät tuntemuksiaan. Tästä syntyi uusi idea talven pimeisiin ja kesän valoisiin öihin. Missään muualla tähän ei ole mahdollisuutta kuin täällä Kiteellä. No Lapissa on kaamos ja yötön yö, mutta se on jo niin etäällä, tuumi salaisuuden verhoa raottanut matkailukoordinaattori Päivä Säteinen.

KOKO KAUPUNGIN kattava kumppanuuspöytä notkuu tänään antimiaan. Hanke uuden matkailumagneetin synnyttämiseksi tulee kokemaan päivänvalon. Nimeksi kohteelle on päätetty laittaa Yö toive -keskus. Joku tosin heitti nimen Google -kääntäjään ja säpsähti hieman tulosta, mutta loppujen lopuksi nimi tuntui entistäkin paremmalta.

Konsultiksi matkailuhankkeen eteenpäin viemiseen saatiin keskeltä pimeää Lapin jänkhää T. Holppa. Hänellä nähtiin olevan asiantuntemusta niin talviyön pimeydestä kuin kesäyön valoisuudesta.

– Pistethän heti valojuhlat pysthyyn, kun kesäaikhaankin siirrythin, T. Holppa kertoi Koti-Karjalalle aamutuimaan suomassaan haastattelussa.

YÖLLISTEN toiveiden juhlaa vietetään tänä iltana Funkistalon takapihalla.

– Näillä puheilla kaikki kiteeläiset ja ympäristökuntienkin asukkaat ovat tervetulleita illan hämärtyessä klo 20 aikoihin juhlaan, mukanaan mitä mielikuvituksellisin valoneuvo, viestittää Päivä Säteinen.

Parhaan valoneuvon tuoja palkitaan kolmella toiveella, jonka Kiteen kaupunki on luvannut kustantaa viime vuoden ylijäämillä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›