Koti-Karjala

Severi Koivuniemi on ylpeä pronssistaan, vaikka kirkkaampikin olisi kelvannut. Emma Nenonen oli mukana semifinaaleissa säestäjänä.

Severi menestyi laulukilpailussa

04.04. 07:13

SAVONLINNA

Aladár Bayer

Kiteeläinen Severi Koivuniemi menestyi pronssin arvoisesti kovatasoisessa laulukilpailussa Savonlinnassa. ”Savonlinnan Mestarilaulajat -lasten ja nuorten valtakunnallinen laulukilpailu” on Linnalan opiston järjestämä, joka toinen vuosi toteutettava laulutapahtuma Savonlinnassa. Loppukilpailu käytiin Linnala-salissa sunnuntaina 31.3.

SAVONLINNAN Mestarilaulajat 2019 kokosi yhdennentoista kerran laulajia eri puolilta Suomea iloiseen ja lämminhenkiseen lasten, perheiden ja kannustusjoukkojen yhteiseen tapahtumaan. Osallistujia oli Espoosta, Helsingistä, Hollolasta, Kangasalasta, Kiteeltä, Kiuruvedeltä, Kittilästä, Lahdesta, Muhokselta, Nurmijärveltä, Oulusta, Pirkkalasta, Porista, Pälkäneeltä, Savonlinnasta ja Tampereelta.

Tapahtuman tarkoituksena on innostaa lapsia laulamaan, edistää tervettä ja raikasta akustista laulamista sekä antaa vuosina 2006-2011 syntyneille lapsille ja nuorille mahdollisuus esittää harjoittelemansa laulut kannustavan yleisön edessä sekä saada esiintymiskokemusta.

PÄÄSTÄKSEEN finaaliin oli 10-vuotiaan Severi Koivunimen opeteltava neljä laulua.

– Yksi oli ”Sateenkaaren tuolla puolen”, sitten Robinin ”Onnellinen”, Tapio Rautavaaran ”Sininen uni” ja sitten Pave Maijasen ”Lähtisitkö”, Severi luettelee.

– Loppukilpailussa piti laulaa kaksi laulua eli ”Sininen uni” ja ”Lähtisitkö”.

– Kyllä jännitti aika paljon, varsinkin siinä vaiheessa, kun odoteltiin tietoa pääsystä semifinaaliin ja finaaliin, Severi tunnustaa.

– Silloin, kun saatiin tieto, että pääsen finaaliin, olin tosi iloinen.

Severi ei ollut ihan tyytyväinen kolmanteen sijaansa.

– Kyllä vähän harmitti, mutta sitten automatkalla tajusin, että tämä on tämmöistä tämä elämä joskus, Severi filosofoi.

KILPAILUN aikana oli laulajan matkassa myös kaksi säestäjää: monivuotinen pianosäestäjä ja laulupari Emma Nenonen sekä musiikinopettaja Plamen Dimov.

– Semifinaalissa oli Emma yhdessä biisissä ja Plamen yhdessä. Finaalissa sitten Plamen säesti molemmat, Severi kertoo.

– ”Sininen uni” ja ”Sateenkaaren tuolla puolen” eivät olleet yhtään tuttuja, mutta sitä ”Lähtisitkö” olemme Emman kanssa soittaneet paljon ja se on meidän levyllämmekin.

Severi Koivuniemellä on tulevaisuus melkoisen kirkkaana mielessä, kolmas sija jäi sen verran kaivelemaan.

– Katsotaan lähdenkö kahden vuoden päästä uudestaan. Silloin pääsen vielä mukaan viimeisen kerran.

Musiikillisesta tulevaisuudestaan Severi kertoi sen verran, että Emman kanssa on tarkoitus treenata noita samoja kilpailukappaleita tulevia keikkoja varten.

Samalla on myös tutka laitettu päälle uusien, sopivien keikkabiisien löytämiseksi.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›