Valopiuhan lainanlyhennyksiä lankeamassa kunnalle

12.04. 13:08

RÄÄKKYLÄ

Kari Sarkkinen

Rääkkylän kunnanhallitus saa maanantain kokoukseensa käsiteltäväkseen Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan takausvastuita. Rääkkylän kunta on saanut takaajana 4.4.2019 ilmoituksen tietoverkko-osuuskunnan erääntyneistä maksueristä. Joensuun Seudun Osuuspankin ilmoituksen mukaan tietoverkko-osuuskunnan luotot tammi-maaliskuulta ovat erääntyneet. Yhteensä maksettavaa on 43 632,39 €. Tästä summasta lainan lyhennyksen osuus on 37 084,24 € ja korkokulut 6 271,25 ja lainan hoitokulut 276,90€.

Arvio erääntyvistä lyhennyksistä ja koroista ovat pankin saldovahvistuksen mukaan koko vuodelta yhteensä 172 822,12€.

KUNTA ON ANTANUT omavelkaisen takauksen lähes kaikkiin osuuskunnan lainoihin. Osuuskunnan ajautuminen konkurssiin tai velkajärjestelyyn, vaarantaisi kuntalain mukaan kunnan kyvyn vastata sille säädetyistä tehtävistä ja taloudellisista velvoitteistaan.

Kunnanjohtaja Tuula Luukkosen ja hallintosihteeri Heidi Karttusen valmistelemassa päätösehdotuksessa esitetään, että kunnanhallitus merkitsee ilmoitukset tietoonsa saatetuksi ja päättää panna pankin ilmoittamat erääntyneet lainaerät maksuun ja kunnanhallitus esittää valtuustolle, että määräraha kunnan maksamista Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan luotoista, korkokuluista ja lainanhoitokuluista lisätään talousarviomuutoksella talousarvioon.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›