Koti-Karjala

Värtsilän kirkko saa viimein uuden maalipinnan.

Värtsilän kirkko maalataan

16.04. 16:33

VÄRTSILÄ

Kari Sarkkinen

Tohmajärven ev.lut. seurakunta on päättänyt kirkkoneuvoston kokouksessa tehdä urakkasopimuksen T:mi Rakennusmasi M Makkosen kanssa Värtsilän kirkon maalauksesta kesällä 2019. Maalaustyö ja siihen liittyvät korjaustyöt on tarkoitus tehdä touko-kesäkuun aikana.

– Toukokuun 15. päivää on kaavailtu urakan alkamispäiväksi. Siitä lähtien noin kaksi kuukautta eteenpäin kirkko ja sen pihamaa ovat työmaa-aluetta, jolloin kirkko ei ole käytössä, kertoo Tohmajärven seurakunnan kirkkoherra Mikko Lappalainen.

Kirkkohallituksen avustus ja Värtsilän pitäjäyhdistyksen keräämät varat riittävät kattamaan urakan kustannukset. Viime vuonna samaisen Kirkkohallituksen avustuksen turvin kirkon sadevesijärjestelmä saatiin korjattua nykyaikaa vastaavaksi.

– Valitettavasti seurakunnalla ei tällä hetkellä ole varoja kohentaa Värtsilän kirkon lämpötaloutta. Edessäpäin olevina vuosina vuoroaan ovat odottamassa sekä Tohmajärven kirkko että Kemien seurakuntatalo. Seurakunnan talouden rasitteena ovat myös kattamattomat alijäämät menneiltä vuosilta.

– Monen ihmisen toive ja haave Värtsilän kirkon maalauksesta on siis toteutumassa. Seurakunta kiittää kaikkia aktiivisia varojenkerääjiä ja lahjoittajia, joille oma kotikirkko on ollut rakas, Mikko Lappalainen viestittää.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›