Koti-Karjala

Kunnanhallitus vastasi Hakkaraisen valitukseen

16.04. 16:58

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Tohmajärven kunnanhallitus antoi maanantaina lausunnon kunnanvaltuutettu Pauli Hakkaraisen (sd.) tekemästä kunnallisvalituksesta.

Hakkaraisen valitus koski kunnanvaltuuston 25.2. tekemää päätöstä, joka oli aloitevastaus vesimaksun huojennuksesta suurimmille vedenkäyttäjille.

Valituksessaan Hakkarainen väittää valtuuston päätöksen olevan kuntalain, yhdenvertaisuuslain ja vesihuoltolain vastainen. Perusteluissa Hakkarainen esittää, että vesimaksujen määrääminen olisi kunnan hallintosäännön mukaan ympäristölautakunnan tehtävä.

Lausunnossaan kunnanhallitus toteaa, että hallintosäännön mukaan valtuusto päättää kunnan palveluista ja muista suoritteista perittävien maksujen yleisistä perusteista. Kunnanhallitus päättää tarkemmin maksujen perusteista ja euromääristä. Kunnanhallitus voi siirtää maksuista päättämiseen liittyvää toimivaltaansa alaiselleen lautakunnalle tai johtokunnalle.

Lausunnossa todetaan, että Hakkaraisen tulkinta kunnan hallintosäännöstä on virheellinen ja että kunnanvaltuustolla on yksiselitteisesti päätösvalta vesilaitoksen maksuista. Kunnanvaltuuston päätöksen todetaan kohtelevan kuntalaisia täysin yhdenvertaisesti eli sama hinnoittelu koskee kaikkia veden loppukäyttäjiä.

Hakkaraisen valituksen kohtaan kestävän kehityksen toteutumattomuudesta kunnanhallitus toteaa, että Tohmajärven kunnan vesilaitoksella on käytettävissään runsaat pohjavesivarat, joiden tuotto riittäisi kattamaan moninkertaisen vedenkulutuksen.

”Kyseessä on uusiutuva luonnonvara, jonka pumppaaminen verkkoon ei aiheuta paikallista, saati globaalia vahinkoa sen enempää nykyisille kuin tulevillekaan sukupolville. Kunnanvaltuuston päätös päinvastoin täyttää tavoitteen taloudellisesti ja ekologisesti kestävästä kehityksestä.”, lausunnossa todetaan.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›