Koti-Karjala

Tarja Katajisto (vas) opasti Juha Karvosta ja Maija Pakarista (oik). Kirjaston Leena Väyrystä kiinnosti, mitä kaikkea tarvikkeista oikein syntyikään.

Pupulle turkki pajunkissoista

17.04. 08:34

RÄÄKKYLÄ

Kaarina Kainulainen

Kymmenkunta rääkkyläläistä käytti hyväkseen kirjaston viimetorstaista pääsiäistarjousta askarrella itse koristeita kevään juhlaan.

Opettajana koivunoksien, pajunkissojen, värikkäitten höyhenten ja muitten askartelutarvikkeiden keskellä oli Tarja Katajisto.

– Näin, näytti hän kranssin aloituksen. Ja siitä se sitten lähti, oksien taipuminen ovikoristeeksi.

Suosituin työ oli kuitenkin pääsiäiskortti, jossa pupu poseeraa uudessa pajunkissa turkissaan. Korttipohjaan piirrettiin ensin sapluunan avulla pupun ääriviivat, jonka jälkeen alkoi turkin liimalla ”ompelu”. Jotkut taas tekivät munanpuolikkaasta pesän tipusille.

Ensimmäiset askartelijat tulivat jo puolilta päivin, viimeiset vasta vähän ennen kello kuuden pykälää. Kaikki kuitenkin ehtivät saada aikaan jotain kivaa.

Askartelun lomassa luisti juttu, kun tekijät muistelivat omaa lapsuuttaan. Juha Karvinen esimerkiksi oli puhaltanut kananmunia tyhjäksi ja sen jälkeen värittänyt niitä vesiväreillä.

– Kyllä niitä väliin rikkoontuikin, Juha tunnusti.

Tarja itse oli tehnyt mm. virpomavitsoja, joita tällä kertaa ei kirjastossa kukaan kuitenkaan innostunut tekemään. Se jäi varmaan kotitehtäväksi koululaisille, joita nyt ei ollut mukana.

Kirjastossa on askarreltu Tarja Katajiston opastuksella ennenkin, mm. joulun aikaan. Pääsiäisaskartelua oli nyt ensimmäistä kertaa. Sekä opetus että tarvikkeet olivat ilmaisia, valmiiksi kasvatettuja raeruohoja myöten.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›