Kimppakävelyillä on aika mukana liikuntaohjaaja Katri Hirvonen (oikealla). Viime torstain kimppakävelyn vetäjä on kirkkoherra Mikko Lappalainen.

Kimppakävelyt käynnistyivät Tohmajärvellä

30.04. 07:26

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Ikäihmisille suunnattu kimppakävelykokeilu käynnistyi torstaina Tohmajärvellä. Terveyskeskuksen pihasta puoleltapäivin starttaaviin yhteiskävelyihin pääsee mukaan vielä kolmena tulevana torstaina.

– Aikaisemmin tällaista ei ole Tohmajärvellä järjestetty. Virkeyttä vanhuuteen -hankkeen puitteissa halusimme kokeilla tällaista toimintamuotoa, kertoi hankkeessa liikuntaohjaajana toimiva Katri Hirvonen.

– Tarkoituksemme on kehittää ulkoiluystävätoimintaa, jossa perehdytystä on järjestetty syksyllä ja toukokuussa on vielä tulossa perehdytyspäivä.

– On tärkeää mahdollistaa ja tukea ikäihmisten raittiissa ilmassa liikkumista ja tällainen kimppakävely voi olla hyvä tapa saada lenkkiseuraa ja innostaa liikkumaan, Hirvonen toteaa.

JOKAISELLE kimppakävelykerralle on pyydetty eri vetäjä ja kävelyn lomassa on mahdollisuus jutella vetäjän kanssa ajankohtaisista tai mieltä liikuttavista asioista.

Ensimmäisellä kävelykerralla liikunnan ilosanomaa oli viestimässä kirkkoherra Mikko Lappalainen, joka lenkin aluksi luki osallistujille kelttiläisen Matkarukouksen ja Psalmin 121, joka on matkalaulu.

– Useamman vuoden olemme vaimon kanssa tehneet lähes päivittäin vähintään 5 kilometrin kävelylenkin. Kunto on parantuntu ja olo virkistynyt. Kävelyä voi suositella kaikille, Lappalainen totesi.

Tulevana torstaina kimppakävelyä vetää Siun soten edustaja ja siitä seuraavilla kerroilla vuorossa ovat kunnanjohtaja Olli Riikonen ja Tohmajärven apteekin edustaja.

– Kävelylenkit sovitaan aina porukan mukaan. Tästä on mahdollisuus lähteä eri suuntiin eri kerroilla, Katri Hirvonen kertoi.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›