Koti-Karjala

Puun sieluun avattiin uusi kahvila- ja kokoustila

15.05. 07:16

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Puutaidekeskus Puun sielussa vietettiin viime viikolla uuden kahvila- ja kokoustilan avajaisia. Karjalan puutyökoulun työtiloihin valmistunut tyylikkäästi toteutettu tila mahdollistaa kerrallaan vaikka bussilastillisen vierailijajoukon kahvituksen.

Tila antaa myös hyvän mahdollisuuden kokouksien järjestämiseen viehättävässä ympäristössä. Tohmajärven kunnan yrittäjäilta ja Rajafoorumi ovat ensimmäisiä varattuja tilaisuuksia.

– Päätökseeni ryhtyä uuden tilan remontoimiseen vaikutti kolme ihmistä: kunnanjohtaja Olli Riikonen, matkatoimistoyrittäjä Mari Pykäläinen ja oma poikani. Uusiutumista tarvitaan koko ajan - seuraavaksi suunnittelen puutaideteoksia puistoon, yrittäjä Natasha Podkolzina kertoi avajaispuheessaan.

Kunnanjohtaja Riikonen soitti onnittelusanojensa aluksi trumpetilla Karjalan kunnailla ja totesi tilan akustiikan soveltuvan mainiosti myös pienimuotoisille konserteille.

– Ihmiset ovat toivoneet lisää kahvittelupaikkoja ja milloinka muulloin ihminen olisikaan onnellisimmillaan kuin kahvikupin äärellä. Tämä on hieno lisä Puun sielun kokonaisuuteen, Riikonen kiitteli.

Kahvila toimii pääasiassa ryhmille tilauksesta. Avajaisissa Podkolzina otti esiin, että olisi hieno asia, jos paikkaan löytyisi innokkaita nuoria toteuttamaan kesäkahvilatoimintaa.

UUDEN TILAN tilan seinät on päällystetty leveillä puupaneeleilla ja persoonalliset pöytäryhmät on venäläisten puutaiteilijoiden käsialaa. Kukko, kurki ja pöllö keskustelevat keskenään korkeaselkäisten tuolien kaiverruksissa.

– Sorvausta voi seurata ikkunan läpi tästä tilasta. Puun työstäminen tapahtuu pitkälti ulkotiloissa, joten siksikin tämä tila oli mahdollista vapauttaa työtilasta kahvilaksi, Podkolzina toteaa.

Potsiviikolla kesäkuun lopussa Puun sielussa vietetään jälleen kansainvälistä veistotapahtumaa, johon on tulossa veistotaitureita mm. Ranskasta, Saksasta, Espanjasta ja Italiasta.

– Veistotapahtuman teemana on Maapallon laulu ja taiteilijat toteuttavat jälleen puutaidetta monilahjakkaan Michael Jacksonin innoittamana. Viime kesänä avautunut Tanssi ja unelma -teemanäyttely täydentyy näiden uusien töiden myötä.

– Taiteilijat tulevat tänne minun kutsuminani ja minä maksan heille kaikki kulut matkakuluista työpalkkaan.

NATASHA Podkolzina kertoo, että Puun sielussa on käynyt menneen talven aikana yllättävänkin paljon ryhmiä.

– Kaksi matkatoimistoa Pietarista on välittänyt useita ryhmiä tänne tutustumaan. Ryhmiä käy muutenkin enenevässä määrin - parhaillaan on ollut kolmekin linja-autoa, Podkolzina iloitsee.

Puun sielun tietoisuutta Venäjällä on lisännyt se, että Podkolzina toimi kansainvälisen veistotapahtuman päätuomarina ja hän näkyi useissa lehtijutuissa. Näkyvyyttä on tullut myös venäjänkielisessä Internetissä.

– Kesän lopulla suuntaan jälleen Italiaan Biennoon suureen myyntinäyttelyyn toteuttamaan ohjelmaa. Kävijöitä siellä on vuosittain ollut 200 000.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›