Arppen koulun oppilaat Kristiina Auvinen, oikealla, ja Jessica Laukkanen luovuttivat 400 nimen adressin Siun soten Anne Riikoselle, vasemmalla. Jenna Mattila oli estynyt.

Kouluterveydenhuollon puolesta

29.05. 16:41

KITEE

Aladár Bayer

Kaksi Arppen koulun aktiivista oppilasta, Kristiina Auvinen ja Jenna Mattila, keräsi muutamassa viikossa 400 nimen adressin toimivamman kouluterveydenhuollon puolesta.

Tytöt huomasivat, kuinka vaikeaa on saada aika esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle tämän muiden kiireiden, kuten terveystarkastusten vuoksi.

KRISTIINA AUVINEN ja oppilaskunnan hallituksen edustaja Jessica Laukkanen kävivät luovuttamassa keräämänsä nimiluettelon Siun soten kouluterveydenhuollon esimies Anne Riikoselle Arppen koulun Satamassa. Jenna Mattila ei opiskelukiireiltään päässyt tilaisuuteen.

Paikalla oli niin opettajakuntaa, opiskelijahuoltoa, Siun soten edustajia kuin oppilaskuntaa.

– Kouluterkkarilla on usein kiirettä, ja sinne on aika pitkät jonot, niin mietimme, että olisi kiva sinne päästä aina, kun tarvitsee, Kristiina Auvinen kertoo.

– Olemme opoille käyneet sanomassa aina välillä, että nyt on taas tällaista tilannetta ollut.

– Keräsimme nimiä satunnaisesti muutaman viikon ajan. Joinakin päivinä keräsimme vähemmän, joinakin kiertelimme luokissa ja välitunneilla, Kristiina kuvailee keräystyötä.

ADRESSIN vastaan ottanut Anne Riikonen kehui tyttöjen aloitteellisuutta.

– Tämä on aivan mahtava tapa vaikuttaa tuomalla omaa näkökulmaa esille. Se on suorastaan kunnioitettava asia, Riikonen kiittelee.

– Mitä terveydenhoitajan palveluihin tulee, olemme jo ryhtyneet suunnittelemaan asioita uudella tavalla syksyä varten. Olemme pikkuisen lisäämässä terveydenhoitajan läsnäoloa täällä koululla.

– Toivottavasti se sitten näkyy teidän oppilaiden arjessa ja siinä, että tavoitatte terveydenhoitajan paremmin.

– Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat myös kuraattoripalvelut ja psykologipalvelut ja niitä yhdessä kehitämme, ja olemme kitollisia teidän kannanotostanne ihan laajalla rintamalla, Anne Riikonen toteaa.

TYTTÖJEN aloitteellisuutta todella kaikki ihmettelivät ja ihailivat rehtorista kuraattoriin.

– Ohjaavana opettajana haluan korostaa sitä, että tämä on ollut kahden aktiivisen tyttöoppilaan organisoima juttu, johon he ovat oppilaskunnalta saaneet tukea, opettaja Ulla Eronen painottaa.

– Sitä ei sovi unohtaa, että tässä on kyseessä hyvin kansalaislähtöinen lähestymistapa ja oppilaiden itsensä havaitsema asia.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›