Koti-Karjala

Potsipäivät käyntiin sirkuskoulun vierailulla

26.06. 07:12

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Potsipäivät polkaistiin räväkästi käyntiin Itä-Suomen alueellisen sirkuskoulun vierailuesityksellä. Sirkuskoulun tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuuksia sirkusharrastukseen ammattilaisten ohjauksessa. Käynnissä olevan SIRKUS2-hankkeen osana järjestettävä esiintymiskiertue ulottuu seitsemälle paikkakunnalle kesän aikana.

Kiertueella 14 - 17 -vuotiaista, sirkusta jo kauemmin harrastaneista nuorista koostuva ryhmä, pääsee kokemaan esiintyjän arkea ja kiertue-elämää. Samalla halutaan tuoda sirkuksen iloa myös sellaisille paikkakunnille, joille sirkusharrastus ei välttämättä vielä ole rantautunut.

PUOLISEN TUNTIA kestävän sirkusnäytöksen käsikirjoitus oli osaltaan esiintyvien nuorten omaa käsialaa. Esityksessä seitsemän kääpiötä -satuhahmoista innoituksensa saaneet esityksen henkilöt lähtivät kesäiselle mökkireissulle. Heti alkuvaiheessa yksi hahmoista eksyy matkalla ja löytyy vasta ilma-akrobaattisten taidonnäytteiden jälkeen. Mökkireissua mukaillen myös esityksen tarinassa uitiin, pelattiin kesäisiä mökkipelejä ja lopulta nukahdettiin nuotion lämpöön. Unohtamatta tietenkään kännykkää ja parhaan mahdollisen selfien ottamisen hankaluutta mökkiolosuhteissa.

Koko perheelle suunnattu draamallinen kokonaisuus toi esille nuorten taitoja monipuolisesti. Ohjelmassa nähtiin yksipyöräisellä taiturointia, akrobatiaa permannolla ja ilmassa, voltteja ja vauhtia. Nuorista esiintyjistä välittyi aito esiintymisen riemu ja innostus, mikä tarttui myös katsomoon.

Esityksen jälkeen olikin luvassa sirkustyöpaja, jossa pääsi esiintyjien ohjauksessa kokeilemaan erilaisia sirkustemppuja. Tohmajärven liikuntahallin lattialla kävikin vilinä ja vilske, kun eri-ikäiset lapset ja nuoret temmelsivät sirkusteemasta innostuneena.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›