Koti-Karjala

Minna ja Nick mukana paimennuksen PM-kisoissa

09.08. 07:08

KITEE

Tuija Marienberg

Kiteeläinen Minna Eronen ja bordercollie Nick osallistuvat Suomen Paimenkoirayhdistys SPKY ry:n lähettämässä maajoukkueessa paimennuksen PM-kilpailuihin tänä viikonvaihteena. Kilpailut järjestetään 9.-11. elokuuta Norjassa, Brusand i Hån kunnassa, Rogalandissa, lähellä Stavangeria.

Suomen joukkueessa on kymmenen koirakkoa.

Maajoukkueella riittää kiirettä ja paljon haasteita hyvin lyhyellä aikajaksolla. Loppukesästä kilpaillaan vuosittain kaksi Manner-Euroopan suurinta paimennustapahtumat: Euroopan ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.

Continental Sheepdog Championship eli Manner-Euroopan EM-kilpailut järjestetään kaksi viikkoa PM-kilpailuiden jälkeen, 22.-25. elokuuta, Wittbekissä, Pohjois-Saksassa.

Suomesta kilpailuun osallistuu kahdeksan koirakkoa. Minna Eronen ja Nick ovat tähän kilpailuun varasijalla.

Suomen maajoukkue on valittu viime vuoden aikana kilpailtujen karsintojen perusteella. Nykyisellään kotimainen paimennuskärki on hyvin kansainvälisellä tasolla ja menestymisen mahdollisuudet ovat hyvät.

PM-MAAJOUKKUE: Anja Lehtiö ja BB Coel, Lieto (kapteeni), Kari Kotikoski ja Sammy, Somero, Anja Lehtiö ja Kemi Rhemy, Lieto, Michaela Wikberg ja Borderliz Sune, Korsnäs, Leena Jussila ja Valmis Mulder, Loviisa, Elisa Kotikoski ja Musti, Somero, Elisa Kotikoski ja Bell, Somero, Minna Eronen ja Nick, Kitee, Michaela Wikberg ja Putte, Korsnäs, Jennina Kilponen ja Killiebrae Flint, Eräjärvi.

EM-MAAJOUKKUE: Anja Lehtiö ja BB Coel, Lieto (kapteeni), Jonna Paasila ja Borderliz Magdalena, Vantaa, Kari Kotikoski ja Sammy, Somero, Anja Lehtiö ja Kemi Rhemy, Lieto, Michaela Wikberg ja Borderliz Sune, Korsnäs, Leena Jussila ja Valmis Mulder, Loviisa, Michaela Wikberg ja Cmm’s Börje, Korsnäs, Elisa Kotikoski ja Musti, Somero. Varalla: Elisa Kotikoski ja Bell, Somero, Minna Eronen ja Nick, Kitee.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›