Koti-Karjala

KiPan pelaajilla oli perjantaina aihetta harvinaiseen juhlahetkeen, kun JoMa kukistui Kerubi Stadionilla 1-2. Kuva: Niilo Hirvonen.

Pesisjännitys huipentuu tiistai-iltaan

12.08. 14:48

KITEE

Jouko Väistö

Kolme Joensuusta ja Kankaanpäästä haettua pistettä eivät vielä riittäneet takaamaan Kiteen Pallolle puolivälieräpaikkaa. Pesiskansalle piisaa jännitettävää tiistai-iltana, kun KiPa kohtaa Rantakentällä Hyvinkään, Imatra vieraskentällä Kouvolan ja Kankaanpää kotiareenalla Vimpelin.

IMATRA NOUSI sunnuntaina vahvaksi puolivälieräpaikan tavoittelijaksi kotiottelussaan Hyvinkäätä vastaan. Se oli jo menettämässä pelin hävittyään avausjakson 1-7 ja oltuaan toisellakin jaksolla kolmen vuoron jälkeen 0-1 -tappiolla.

NELJÄNNEN aloittavalla IPV onnistui kuitenkin tekemään kolme juoksua, millä käänsi toisen jakson edukseen lukemin 3-1 ja heti perään myös supervuoron 2-0. Niin varsinaisella peliajalla kuin supervuorossakin voittojuoksun löi Sami Partanen.

IPV ON ENNEN päätöskierrosta KiPaan nähden etulyöntiasemassa. Kummallakin joukkueella on täsmälleen saman verran otteluvoittoja, mutta kolmen pisteen voittoja Imatralla on kaksi enemmän kuin Kiteellä. Se kallistaa vaa`an eteläkarjalaisten puolelle, mikäli joukkueet ovat vielä tämänkin illan jälkeen tasapisteissä.

KANKAANPÄÄN pitäisi jatkoon mennäkseen voittaa Vimpeli puhtaasti 2-0 ja KiPan sekä IPV:n hävitä samaan aikaan samoin numeroin.

KIPA SÄILYTTI oljenkortensa kukistamalla perjantaina Joensuun Mailan Kerubi Stadionilla lukemin 1-2 (6-3, 4-7, 0-1) ja nappaamalla sunnuntaina yhden pisteen Kankaanpään Mailalta toisen jakson 4-6 -voitolla. Avausjakson KaMa voitti 8-2 ja supervuoron 2-1.

VOITTO JOMASTA oli harvinaista herkkua, sillä joukkueiden kaikki kolme edellistä yhteenottoa ovat päättyneet joensuulaisten voittoon. KiPan tehomiehiä ottelussa olivat Ville Liukku ja Samu-Kalle Varonen. Ykkösenä palkittu Ville löi 1+3 juoksua, 8 kärkilyöntiä ja eteni 2 juoksua. Samu-Kalle kaunisteli tehotilastojaan 1+2 lyödyllä, 3 tuodulla ja 6 kärkilyönnillä.

HYVÄSSÄ ISKUSSA Kerubi Stadionilla oli myös Valentin Ikonen. Hän löi kolme juoksua, joista tärkein tuli supervuorossa.

KANKAANPÄÄSSÄ avausjakson sankariksi nousi KiPaa Rantakentälläkin kulmuttanut 19-vuotias Joona Anttila. Hän löi ensimmäisen vuoron tasoittavalla 1-1 tasoituksen ja kolmannessa vuorossa täyden ruletin tyhjäksi.

TOISEN JAKSON KiPa hoiteli kotiin etenijäjokereiden lyönneillä, kun Veli-Matti Sigvart sivalsi 1+2 takakentän puhkaisulla ja Jani Ahonen sijoitti pallon kahdesti juoksun arvoisesti kenttään.

SUPERVUOROSSA KiPan voitto oli jo enemmän kuin lähellä Hannes Pekkisen pistettyä 1-2 -tilanteessa pallon kakkospesän päältä männikkökankaalle. Valitettavassa pallo osui isoon kiveen ja kolmen juoksun sijasta läpäri tuotti vain yhden juoksun. Kotijoukkueen juoksuista supervuorossa vastasivat Petteri Kortelainen ja Joona Lehtinen.

TILASTOJEN VALOSSA KaMa ansaitsi kaksi pistettä. Se voitti kolmostilanteet 27-21 ja kärkilyönnit 52-40.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›