Koti-Karjala

Hallitukselta 2,4 miljoonaa Puhoksen tiehankkeeseen

19.09. 11:56

KITEE

Aladár Bayer

Hallitukselta on tulossa 2,4 miljoonaa euroa Valtatie 6:n ja kantatie 71:n liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyihin Puhoksen kohdalla Kiteellä

MAAN HALLITUS sopi 17.9.2019 vuoden 2020 budjettiesityksessään perusväylänpidon rahoituksen lisäyksestä, jolla rahoitetaan pieniä liikenneverkon parantamishankkeita. Näillä hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä ja liikenneturvallisuutta sekä edistetään elinkeinoelämän kuljetusten sujuvuutta. Kiteen kohdalla tämä tarkoittaa kauan kaivattua rahoitusta Valtatie 6:n ja kantatie 71:n liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyihin Puhoksen kohdalla.

KITEEN KAUPUNGIN johdon ja muiden tahojen määrätietoinen työ ja yhteistyö kansanedustajien ja maakuntaliiton kanssa palkittiin, kun hallitus osoitti Puhoksen kohdan liittymän parantamiseen 2,4 miljoonan euron rahoituksen. Hankkeella halutaan parantaa raskaan liikenteen olosuhteita ja liikenneturvallisuutta, sujuvoittaa liikennettä sekä pienentää pohjaveden pilaantumisriskiä.

KAUPUNGINJOHTAJA Eeva-Liisa Auvinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela iloitsevat uutisesta.

– Tunnemme todella, että tässä saimme valtioneuvoston merkittävän ensimmäisen konkreettisen vastauksen Kiteen kesällä esittämään huutoon, Lahtela sanoo.

– Hankkeen toteutumisen eteen on tehty paljon taustatyötä ja sen kokonaismerkitystä on ahkerasti korostettu Kiteellä vierailleille ministereille. Parannetaanhan liittymän myötä teollisuuselämän edellytyksien lisäksi myös yleistä turvallisuutta ja Puhoksen teollisuusalueen houkuttelevuutta, Auvinen selvittää.

MAAKUNNALLISELLE yhteistyölle Auvinen antaa kiitosta.

– Pohjois-Karjalan kansanedustajat ja maakuntaliitto ovat olleet kanssamme valmistelemassa ja esittelemässä asiaa eteenpäin saumattomassa yhteistyössä.

– Kun suunnitelmat ovat valmiit, toteutus on mahdollista aloittaa nopeastikin, kaupunginjohtaja Auvinen toteaa.

Uutista on päivitetty 19.9. klo 10.00.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›