Koti-Karjala

Tohmajärven Hämärätori lupaa jälleen tunnelmaa ja ohjelmaa tulevalle perjantai-illalle.

Hämäräpuuhia viidennen kerran

25.09. 06:59

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Tohmajärvellä järjestetään Hämärätori-tapahtuma viidettä kertaa perjantaina 27.9. Nymanin museoalueella järjestettävä tapahtuma laajenee tänä vuonna myös teatterin alueelle ja lähimaastoon. Illan aikana on luvassa monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille.

NYMANIN TALON salissa pääsee nauttimaan kantelemusiikista osana luontoteemaista museo-opastusta. Musiikkia tarjoilee kanteleyhtye Helmi ja opastuksista vastaa Tohmajärvi-Seura. Nymanin talon opastuksia toteutetaan illan aikana useampia, tarkemmat aikataulut ovat esillä tapahtumassa. Renkitupa ja osa museoalueen näyttelyistä on myös avoinna.

Ulkolavalla musiikista vastaa perinteistä kansanmusiikkia ja elektronista tanssimusiikkia yhdistävä joensuulainen loopperiartisti Alieu Kamara. Akustisia soittimia ja syntetisaattoreita livenä soittava artisti käyttää apunaan rumpukonetta ja loopperia.

Aulis Hämäläisen valotaide kuuluu Hämärätoriin ja sitä nähdään tänäkin vuonna. Uutuutena alueelle rakentuu valopolku, joka johdattaa valojen ja varjojen tunnelmiin. Alueen valaistus on ihasteltavana koko viikonlopun ajan.

MYYJIEN paikkavarauksia vastaanottanut Meijän Kammarin Sari Mikkonen kertoo, että kiinnostusta on ollut.

– Myyjiä on tulossa ehkä jopa enemmän, kuin aiempina vuosina. Erityisesti nuoria myyjiä ja koululuokkia on varannut myyntipaikkoja. Usein varauksia tulee vielä viime hetkillä.

– Nälissään tai janoissaan ei tarvitse olla, alueelta löytyy apua suolaisen ja makean nälkään.

Tohmajärven yrittäjien, Tohmajärven kunnan ja Tohmajärvi-Seuran yhteistyössä järjestämä tapahtuma on haluttu rakentaa perheitä ajatellen. Erityisesti lapsille onkin tapahtumassa paljon ihmeteltävää.

Aiemmilta vuosilta suosiota saanut SPR:n nallesairaala on paikalla, joten oma pehmolelu kannattaa ottaa mukaan. MLL:n teltalla ihmetellään teltan arvoitusta ja lasten aitassa etsitään aarretta. Pokemon-fanit puolestaan ilahtuvat tiedosta, että alueella on kolmen tunnin Pokemon luret. Mukana menossa on myös Alli-peikko ja kirjastoautoonkin pääsee tutustumaan teatterin pihapiirissä.

SIRKUS SUPIAINEN tuo tapahtumaan menoa ja meininkiä ulkoilmaesityksellään. Vajaan puolen tunnin esitys sisältää jongleerausta, tasapainoilua ja tulielementtejä. Sirkus Supiaisen esitys nähdään illan loppupuolella.

Aiemmin Hämärätorilla on kerätty kuntalaispalautetta, ja tänäkin vuonna tapahtumaan kannattaa tulla hyvillä ideoilla varustettuna.

– Alueella on kunnan piste, jossa kuntalaisilta kerätään ideoita ja toiveita valtuutettujen kymppitonnien, eli kehittämisrahojen käyttötarkoituksiin, kertoo Tohmajärven kunnan kehittämispäällikkö Anniina Kontiokorpi.

Paikalle saapuvien kannattaa huomioida, että paikoitusjärjestelyt alueella ovat muuttuneet, kun Nymanin kenttä ei enää palvele parkkipaikkana. Mahdollisuuksien mukaan autoja kannattaa siis jättää kävelymatkan päähän liikuntahallille, kunnanvirastolle tai toimistotalon parkkialueelle.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›